Suns kā sargs

gribētos jautājumā pieredzejuša cilvēka viedokli.
ir māja, vajag sargu. suni-sargu.
brīdi tālāk ir kaimiņi, viņu suņiem bija haskiju metiens. man ir doma ņemt pēdējo palikušo kucēnu, tā ir meitene. skaista bez gala. bet!
ko es gribu, kam ir jābūt, sunim būs jābūt ārā visu gadu un vai suņa suga kā haskijs ir trenējams kā sargs?
kā vispār ar haskija trenēšanu? kā šī suga uztver sievieti kā bara vadoni, tas strādā? šīs sugas suns klausīs sievietei?
lūdzu bez bulšita. senks.

Alisa  1 2 Jā, protams, šie suņi rej aizsmakušā balsī un drīz vairs nemaz.

flashlight    6 Vetārsti taču raksta par šķirnēm, kuras patiešām nav piemērotas āra apstākļos turēt aukstā laikā. Īsspalvainās, kurām neveidojas bieza pavilna.
Es savu suni vedu gadu pie kinologa uz parasto paklausību, apspriedām arī turēšanas apstākļus. Suns tika socializēts pilsētā gan pastaigās ar kinologu un citiem grupas biedriem, gan vienkārši ņemts līdzi uz dažādākajām vietām. Un manam sunim pašam ir sargāšanas instinkts, tas netika kaut kā speciāli mācīts.
Un iedomāties, ka jābūt piesardzīgam ir tikai tad, ja pats esi ko noziedzies ir vienkārši aprobežoti. Policija reaģē uz notikušiem vai notiekošiem notikumiem, nevis tiem, kas varētu notikt.
Un suns dod to laiku reaģēt man pašai, man ziņojot, ka kāds ir pietuvojies, kad es bez suņa mierīgi gulētu. Turklāt suņa riešana ir atšķirama, kad tas ir meža zvērs, kad kāds iet garām pa ceļu un kad jau reāli ir pietuvojies.

Rainny7      Nezinu lauki vai pilsētā. Bet haskiji arī mīl kost mājputnus, ja tādi ir. Nekad neņemtu kaukāzieti, man bija kaukāziešu krustojums, kas sakoda bērnu, kaut arī bija kopā uzauguši.

Alisa    3 Jūs būsiet pārsteigti, ko visu nepilngadīgie izpilda pret mājdzīvniekiem pieaugušajiem aiz muguras un pat redzot. + neciešamās to izdotās augstās frekvences. Nu, beidzās plēsējam pacietība. Viņš visu to piecieta barības dēļ, bet kaut kad drošinātāji izdega, un ar to jārēķinās katram un savi bērni jātur drošībā. Ideālā gadījumā skatot arī pēdējos bez rozā brillēm.
Jā, suņi rej dažādus objektus dažādi. Citreiz rej bez iemesla, ja cieš fiziskas vai dvēseles sāpes. Tur saimnieka atbildība

flashlight  1 2 "Bez iemesla" visbiežāk rej suns, kurš ir piesiets ķēdē vai iespundēts dzīvoklī. Un viņam tad nu patiešām ir iemesls.

LaskovijMerzavec  2 4 Paldies par komplimentu Fargo! :)

Tikai naksies Tevi sarūgtināt, kaimiņam, piemeram, tris reizes pec kārtas noindeja vilku sugas- dresētus!

Un esmu redzejis, cik elementāri tiek galā ar dresētu suni, apmacits cilveks, pat bez naža!

Un ari dzivoju privatmaju rajonā, tad labi redzu, kā sunji uzvedas! Kā ari visiem apkart bijuši lielie suņi, kā ari pašam.

Tirlinju atbaidis jebkads suns, bet pret nopietniem tur tikai kā minimus divi treneti, labak trīs!

Protams, vari turpinat komplimentus barstīt, tik nejau es apgalvoju, ka Kijevu ienems pāris dienās!

CoCoSan    2 Noindēt var, ja suns nav mācīts no zemes neēst un no svešiem ņemt barību. Apsardzes suni vsp nav ļauts ne glaudīt, ne ucināt ne-ģimenes locekļiem.

Letija  1 1 Nabaga suns, kuru saimniekam nav atļauts glaudīt (12:14)!

Klusais41      Labradors ir labs sargs. It īpaši melnais :)
Saimniekiem ļoti draudzīgs, bet ja nāk svešie, gatavs ķēdi pārgrauzt. Var dzīvot ārā visu gadu. Nav gan tik liels kā Sanbernārs, bet toties mazāk ēdīs un arī ka.. :) Aptuveni tik liels ka vācu aitu suns.

LaskovijMerzavec  1   Vēlreiz atkartoju… noindēja MĀCĪTUS suņus. Padomju laikā, kad bija populāra suņu dresēšana, tai skaitā ari neeest no svešiem vai no zemes! Tas ir tikai suns, neviss robots!

Jā - sunjus tureja, kā mājas sargus, kad nebija alternativas!

Tagad jebkurš var nopirkt gāzes balonu vai pistoli un suns ir brivs!

CoCoSan    1 Padomju laikā kucēnus slīcināja un dzīvus apraka, takā tas nav nekāds rādītājs. Atkārtoju vēlreiz, ja kāds izdomājis bruņotu laupīšanu, neviens neizglābs, ja pats neesi snaipers.
Suns, kā rakstīts augstāk, ar balsi dod skaļu infu par nepiederīgo tuvošanos un vispār svešu objektu atrašanos tuvumā. Un tas ir daudz. Suns tuvu ne katru pīplu iedrošina tuvoties teritorijai vai šķērsot to.
Ir arī trūkumi dzīvnieku turēšanai. Pats būtiskākais- esi piesiets pie mājas, jo ne visur drīkst ņemt viņu līdzi.

Letija. Ja lasi tikai to ko gribi izlasīt, tā ir tikai tava problēma. 12:14 latviešu valodā rakstīts- nav ļauts sunim pieskarties ne- ģimenes locekļiem. Drošvien vientuļām sievietēm grūti izprast, kā tas ir, ja suņa saimniekam ir ģimene un ģimenes locekļi.

Rudaabestija    6  foto Šeit ļoti daudziem nav nekādas izpratnes,kas ir darba suns, jā suns ,kurš strādā, malinua/beļģijas aitu suns/ lielākoties ir piemērots ļoti aktīvam darbam, strāda muitā, meklē visu ko aizliegtu, kā ģimenes suns, ja viņa prātu nenodarbina pilnīga katastrofa, paliek destruktīvs un agresīvs var būt pat pret savējiem.Darba suņi ir arī tie ,kas strāda apsardzē, un daudzus tikai lode neitralizēs! Es strādāju ar suņiem, un zinu par ko runāju un man besī visādi stulbi apgalvojumi!Ja neko nezini par suņu šķirnēm, darba īpašībām, audzēšanu un turēšanu nu nespraud savas piecas kapeikas tēmā, jo kāds kas izlasīs neko nezinot to var uztvert ar nopietnību, un tad veidojas šie suņu īpašnieki,kas netiek galā ar savu suni! Un patversmes pilnas un suns ir sačakarēts tā,ka normālā plāksnē atgriezt diemžēl brīžiem ir neiespējami...un tad viņu iemidzina, un vainīgs pie tā ir cilvēks, nevis suns!Būsim ļoti atbildīgi un labi apdomāsim ! Suns nav tikai skaists kucēns, viņš izaug , prasa rūpes, nodarbības, tas ir ģimenes loceklis! Un prasa arī izdevumus ar kuriem daudzi nav rēķinājušies! Man ir vēl labs padoms, mājdzīvnieks nav pirmās nepieciešamības prece, tā ir luksus prece!

Freddy Krueger      Ar sargiem nav tik vienkārsi, kā liekas. Pat vilks pa nakts vidu šņāc tā, ka kaut virsū kāp... Laba izvēle varētu būt piem. cvergšnaucers - salidzinoši mazs, viegli kopjams darba suns. Nav lēts, diemžēl. T.s. "Stafs" aka Starfordšīriestis jau būs ļoti labs, bet, kā pirmais - labak tomēr ne. Haskijs - pasarg dies... Tas nu pavisam droši neko nesargās...

CoCoSan      Stafam vai pitbulam, tāpat kā kaukāzietim un aizkaukāzietim vajadzīgs spēcīgs, autoritatīvs saimnieks. Stafs ir kā aukstais ierocis, iedosi ļengana rakstura cilvēkam, iedzīvosies pats nelaimē un citiem traģiskas problēmas radīsi. Nedrīkst nopietnas šķirnes ņemt cilvēki, kuriem suns ir rotaļlieta.

Alisa  1   Hu hu jūs neko nav dzirdējuši par signalizācijas iekārtu evolūciju laikam. Savelc pa perimetru. Tuvojoties neautorizētam lietotājam, viņu 3 valodās uzrunās robots "Labdien. lūdzu nemēslojiet zem krūma. mēs jūs atradīsim"
Suns tikmēr var pagrauzt riekstiņus pie Discovery kanāla...
Mainīsimies līdzi mainīgajai pasaulei! 😆

Alisa      pps suns ir zvaniņš, un tikai. pašai bijušas en-tās situācijas, kad mani rej tikai, kamēr viņa saimnieks skatās. kolīdz saimnieks aiz stūra, skrien ostīt, kādus suņus pārstāvu, lūdz sveicināt, aicina nākt ciemos, sevišķi ja tās ir suņu dāmas.
nav tā, kā jūs te dažus paklausoties, iznāk, ka vai nu tu suni vai suns tevi. Nne. Lai suns, kurš tev piefisies, iekostu, vēl nepieciešams, lai tu izdalītu baiļu hormonus, pietiks ar ļooti niecīgu devu. Savukārt, ja tu esi kinologs, vets vai tml, nekas nenotiks, vari arī ņemt tos ābolus. Dresēti sunīši-uzbrucēji ir cits jautājums, un man ļoti žēl, ka viņi tiek tā pazemoti-izmantoti kā ieroči tehnoloģiju laikmetā! Ja māju sargā suns, tad tur piestāv uz darbu jāt ar zirgu un pienu ņemt no savas govs.

Letija  1 2 17:53
Ne - ģimenes locekļi izlasījās ne tā kā domāja autore, tiesa. Svešinieki diez vai ļoti vēlēsies glaudīt un ucināt draudīgu suni.
Man, starp citu, ir lieli suņi, es ar viņiem draudzējos, ne uz vienu nerīdu, viņi ir mācīti, draudzīgi, bet rej, protams, gana iespaidīgi, nekādi cīņas suņi manai ģimenei nav vajadzīgi. Neatbalstu skološanu uz agresivitāti - tādi saimnieki paši man šķiet diezgan nožēlojami, ar saviem kompleksiem, kurus mēģina atrisināt ar suņa palīdzību (kamēr kāds tiek sakosts). Un ne Rudaabestija, ne kāds cits kinologs, lai cik pieredzējis viņš būtu, nevar garantēt to, kas ienāks galvā sunim. Uzskatu, ka mācīt - jā, bet uz agresivitāti un uzbrukumu - nē.
Turklāt, esiet tik laipni, un drīzāk paņemiet no patversmes suni (būs uzticīgs un kolosāls), nevis veicināt suņu audzēšanas biznesu.

Rudaabestija  2 3 Patversmes krancis ir suns ar laika degli, jo 1 kārt viņam jau ir sabojāta psihe, 2 kārt viņā ir sajauktas figviņzin kādas šķirnes ar visiem no tā izrietošajiem, 3 kārt viņam ir problēmas ar veselību 80 % gadījumu, strādāju arī ar patversmēm!Un tie kam ir reāla saprašana, padomās, pārējiem es jūtu,ka bārstu pērles...Viss, atklanos, kas saprata, saprata, pārējiem jauku!

Kaskaade  1   Neņemšu es no patversmes suni. Ja pieklīdīs pats, jā, paņemšu. Bet no patversmes nē. Negribu. Tieši to apstākļu dēļ, ko aprakstīja kinoloģe. Ja nezini kādu nepatīkamu pārsteigumu sagaidīt, tad tas noteikti ir suns no patversmes. Man suns vajadzīgs konkrētu funkciju pildīšanai. Sīkie bija mazi, bija suns lellis, bija čill, traki viņu visi mīlējām, bet funkciju praktiski viņam nebija nekādu. Pati vien sadirsu savu suni, par daudz socializējot. Kamēr bija jauns, nu forši, ar visiem draudzīgs, ar visiem bučojas. Uz vecumu jau sāka besīt, ka luncinās ap katru garāmgājēju un plušķi. Tas nekur neder, katrā gadījumā ne manam gadījumam. Pieņemu, ka fargo arī vēlētos, lai viņa sievietes ir kaut nosacītā drošībā, lai katrs sētā iebraucējs nejūtas liels un varens, ignorējot suni, kurš luncinās ap viņa kājām.

Freddy Krueger      CoCoSan, tieši tadēļ ir tapis rakstīts: "bet kā pirmais - labāk tomēr ne" /Copyright Freddy Krueger ... Piedodu, ja tik tālu neizlasīji, bet uzsesties saimniekam uz kakla māk jebkurš dvorterjers... Nu, ja tipa "saimnieks" ļaujas... Respektējot Stafu selekcionārus es gan atļaušos piezīmēt, ka šķļirnes selekcijā ir ieguldīts milzīgs darbs, un Stafi sen vairs nav cilvēkēdāji... BET - tas neatceļ iepriekšminēto, ka kā pirmo Stafu ņemt nevajadzētu...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu