Suns kā sargs

gribētos jautājumā pieredzejuša cilvēka viedokli.
ir māja, vajag sargu. suni-sargu.
brīdi tālāk ir kaimiņi, viņu suņiem bija haskiju metiens. man ir doma ņemt pēdējo palikušo kucēnu, tā ir meitene. skaista bez gala. bet!
ko es gribu, kam ir jābūt, sunim būs jābūt ārā visu gadu un vai suņa suga kā haskijs ir trenējams kā sargs?
kā vispār ar haskija trenēšanu? kā šī suga uztver sievieti kā bara vadoni, tas strādā? šīs sugas suns klausīs sievietei?
lūdzu bez bulšita. senks.

Lenita    3 Bazhix!
Paldies!

Bellatrixa    2 Vēl par tēmu, ka suns nepalīdzēs, varu piebilst, ka pirmajā reizē varbūt palīdzēs, iztramdīs...
Bet nekas neaizkavēs tos necilvēkus atnākt nākošajā reizē un piebeigt suni. Rūgta tā pieredze ir...

Rudaabestija    7 Bazhix! Tas 70 kg "lops",jau no mazotnes tiek iemācīts gan ielekt mašīnā, gan braukt ar sabiedrisko transportu un nekādu problēmu nav! Un laukos pastāv opcija "vetārsta izbraukums" uz mājām Un runājot par kaimiņiem, tad no savas pieredzes varu pateikt,ka manam tuvam cilvēkam uzbruka privātmāju rajonā pie savas mājas vārtiem kāpjot ārā no mašīnas, labi,ka viņu gaidīja mājās un pa logu redzot ,kā divi viņu sit ar vāli ar suni izskrēja palīgā, viens uzreiz muka, otru suns labi sakoda un turēja, viņš tika nodots attiecīgām instancēm, tad redz kamēr tas jandāliņš bija neviens no kaimiņiem pat degunu no savas mājas ārā neizbāza, tas tā, un laukos kaimiņi nav blakus ,kā privātmāju rajonos.

Bazhix  3 3 Ir cilvēki, kuri tic, ka suņi neslimo un vetārsts ir tikai profilaktisks. Lai viņiem veicas un suni nekad nesakostu, piemēram, čūska..
Par vālēm un uzbrukumiem pie vārtiņiem - izbrauc, bļ, no ciemata. Laukos nav vārtiņu. Laukos iebrauc pagalmā un izdara ar suņiem visu, ko grib darīt. Un pēc tam ar visiem pārējiem arī, ja tie izdomā kaut kā pretoties. Tiesa, tie ir plānoti izbraukumi, nevis "nejauši" uzbrukumi un pret šitādiem suņi nepalīdzēs. Arī apsardzes firmas nē.

CoCoSan    3 Krč, vidusāzijas, aizkaukāzieši, mastifi neder jēlajiem cilvēkiem. Tie suņi, tāpat kā cilvēki no tā reģiona ir ar tāaadu raksturu, kurus tizlīši nemaz nevar ne izaudzināt, ne kļūt viņiem par saimniekiem. Tie suņi drīzāk kļūs par cilvēku saimniekiem.
Fargo, laukos ņem parastu dvorterjeru, tik skolu izejiet un audzināšanu dod disciplinetu. Lūk viss noslēpums un gudrība

Maybex    1 Bazhix - haskijs un 70 kg? Tu kaut ko jauc :) Haskiji ir uz pusi vieglāki ;)

CoCoSan    4 Nu nesaki vis, Bazhix. Uzbrukumam un apsardzei audzināts pitbuls vai stafs maz neparādīsies. A pret bruņotu laupīšanu nekas nepalīdzēs, ja pats neesi snaipers.

Alisa  1 3 Dievs bija iecerējis suni kā draugu, nevis sargu vai citu kādu problēmu risinātāju. piekrītu Letijai. Suns viskomfortablāk jūtas, kad var būt labs pret visiem, visiem cilvēkiem.
Māju jāsargā videokamerai, ko arī iesaku šajā gadījumā. Suni, vēl jo vairāk vilcēju-haskiju-atstājiet īstajiem ņēmējiem.
Tiesiskā, visai policejiskā valstī zagļiem nav, kur likties.

Felde    9 Alisa,Dievs bija iecerejis virieti un sievieti-bet tagad sievieteem ir sievas un viriesiem ir viiri.... :) un obligatajaa dienesta drikstesot nemt lidzi papeedenes un tiklinzekes...... :)

Alisa    1 Mājiens brašajiem pašaizsardzības oktobrēniem-mājā nedrīkst būt nekā vērtīgāka par dzīvību, vislabāk vispār nekā vērtīgāka par darba instrumentu - PC, +iebrukuma laikā evakuējamies, neskatoties burlakiem acīs. Ja tomērt
bez luksus sūdiem dzīve nav iespējama, esam uzmanīgi atverot durvis intervētājiem, preču piegādātājiem utml potenciālajiem uzvedinātājiem. Savukārt, ja mērķis esat jūs pats tad, piekrītot Bazhikam teikšu, ka, var gadīties, vietu neatradīsiet arī Amerikā un arī pēc plastiskās. Nesaku neko, kam neesmu izgājusi cauri, ir + pieredze laupīšanas novēršanā DE.
Bet suņus gan atstāsim tiem, kas viņus mīl.

AivarsN    2 Vispār jau kāds saimnieks, tāds arī suns. Visu mūžu ir bijuši visdažādākie suņi. Taču nav gadījies, ka kāds no maniem suņiem būtu izrādījis agresivitāti. Vienīgi Stafordšīras bulterjers, kuru man piespēlēja jau 7 gadus vecu, sākumā izskatījās bīstams. Bet ar laiku kļuva tik pat miermīlīgs kā es.
Ja par to sargāšanu. Zagļi jau pirmām kārtām izvēlas bagātnieku mājas, kur tiešām sanāk pamatīgs ķēriens. Mūsu pusē tikai divas lielsaimnieku mājas un abi veikali ir apkrāmēti. Parastam cilvēkam laukos, sevišķi ja mājā nav ceļa malā, pat durvis nav jēgas slēgt ciet. Sveši te nekad nerādās, bet kaimiņi jau neko neņems. Noziedznieki jau tomēr vairāk uzturas pilsētu, vai vismaz lielāku ciematu tuvumā. Nav viņiem uzņēmības pa tālām, vientuļām mājām sirot. Tas arī ļoti uzkrītoši, sevišķi Zemgales līdzenumā. Suns jau vairāk tā kā signalizācijai, lai saimnieks zin kad viesi tuvojas un paspēj pienācīgi apģērbties. Ja lielāka teritorija, ne vienmēr var saimnieku atrast un tad tā klaigāšana. Telefonu jau arī ne visi ņem līdzi uz dārzu, vai malkas šķūni. Suns ir cilvēka draugs, sevišķi ja nav otra cilvēka. Un kā jau draugs, kritiskā situācijā varbūt arī pirmais steigsies palīgā. Nav man bijusi tāda vajadzība.

LaskovijMerzavec  2 3 Suns mirst no indes vai arī atslēdzas no gāzes pistoles. Ir vēl aŗi elektrošokeri, tik nezinu varbūt suns paspēs izvairīties...

Tākā neko nenosargās, tik ries uz katru prusaku...

Anufrijs    1 Nu pie viena.. a ko suņu guru teiktu par beļģu aitu suni? Nē, man ne apsardzei, vnk. patīk..

CoCoSan      Beļģu aitu suņi muitā un robežsardzē strādā. Derēs, ja gribēsi sev kāsīti sazīmēt pa fikso 😜

flashlight    8 Es dzīvoju laukos.
Man ir suns. Nu ap 40kg. Kurš dzīvo ārā 24/7 un pat bargākajās ziemas dienās nav iedabūjams iekšā vairāk par pusstundu. Un nekā citādāk kā par sargsuni es viņu nevaru nosaukt. Un nav runa, ka viņam būtu kādam jāmetas virsū un jāziedo dzīvība manis dēļ. Bet viņš man dod drošības sajūtu, ka naktī, kad es guļu, viņš dzird. Vai ziemas vakaros, krēslainās pēcpusdienās man nav jāraugās, vai kāds nav ienācis manā pagalmā- ja mans suns mierīgi staigā pa pagalmu, tad arī es mierīgi varu staigāt pa pagalmu, nevis stresaini kko censties saredzēt tumsā. Un tā ir tā drošības sajūta, kas nav aizstājama ar neko no minētajām tehnoloģijām.

Alisa  3 1 Pieaudzis cilvēks baidās staigāt tumsā pats ap savu māju, right? Tak atdod savai bratvai nozagto un guli mierīgi 😆

Letija  4 2 Daudz komentāru izklausās pēc sevis mierināšanas, jo paši tak saprot, ka ir likuši sunim ziemā salt. Jebkurai dzīvai būtnei lielos mīnusos salst, pat varbūt neizturami salst, viņi to nevar pateikt, bet par to ceļ trauksmi vetārsti un kinologi (citātus nemeklēšu - nav vērts, parunājieties ar savu sirdsapziņu, varbūt tā ko pateiks priekšā!).

Rudaabestija  1 6 Letija! Neko nesaproti no suņu šķirnēm, par viņu audzināšanu un turēšanu! To es tev kā kinologs saku!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu