Suņa nāve

Kā samierināties un pārdzīvot suņu puikas nāvi?

fargo  8 4 riebekle, nekādi saldsērīgi puņķi nespēj attaisnot šito:
"Un ir pilnīgi vienalga, vai tas ir cilvēks, suns, zirgs, kaķis vai kāmītis."

atkārtoju, ja kāds pielīdzina bērnu kāmītim vai kaķim, tad tā cilvēka vērtību sistēma ir ļoti sliktā stāvoklī. izvairīšos no krasākiem vārdiem. bet tie būtu pelnīti.

Sine_spe  3 9 Fargo, man pie kājas tavs viedoklis. Tas tikai pierāda, ka tava vērtību sistēma ir stipri ierāmēta un šaura, un aizspriedumaina. :)

riebekle  4 10 "riebekle, nekādi saldsērīgi puņķi nespēj attaisnot šito:" (c)

Es nedomāju, ka tev jebkad pret kādu ir bijušas tik spēcīgas jūtas kā man pret savu suni. Un jā, es suni lieku augstāk par cilvēkiem, par lielāko daļu cilvēku. Un man nav kauns un bail to pateikt. Jo suns nenodod kā cilvēks, suns ir līdz galam.

fargo  7 2 "Un jā, es suni lieku augstāk par cilvēkiem, par lielāko daļu cilvēku."
nemaz nešaubos. tāpēc, par to arī rakstu.

vilks28  1   Nu sāc dzert , varbūt atlaidīs pēc nedēļas.

rokons    2 Lai nebūtu sāpīgi ( jo dzīvnieki īsāku mūžu dzīvo parasti), labāk neņemt dzīvniekus mājās, tad kreņķu mazāk.
Bet ko darīt, ja blakus esošais cilvēks aiziet? To ar jauna suņa pirkšanu neaizstāsi

Hirtella  2 3 bēdīga nots šovakar ... vajag darīt tā ....Dievs, dod man rāmu garu pieņemt visu, ko nespēju ietekmēt, drosmi ietekmēt visu, ko spēju, un gudrību vienmēr atšķirt vienu no otra. Vonnegūta princips. respektīvi, izdarīt visu no sevis atkarīgo, lai mūsu mīļie dzīvotu ilgi & laimīgi, bet , ja tas tā nenotiek, tad, sk. pirmo rindkopu "Dievs..."P;

Luusila    5 Bet fargo, vai tev nekad, pat ne bērnībā, nav bijis kāds mīļš dzīvnieciņš, kāds kucēns, kaķēns, nu kaut vai kanārijputniņš? Tiešām nē?

fargo_pa  4 4 man bija/ir vairāki akvāriji(vairs neatceros, cik un kādas zivis), divi suņi, vairāki kaķi, pele, kāmis, ap 12-14 viļņpapagaiļu, aptuveni 20 kanāriņputni(vienas istabas siena bija vieni putnu būri, lieli, reāli lieli), no divām līdz vairošanās apogejā astoņām šinšilām, vistas, gaiļi, cāļi.

vai tu reāli nespēj iebraukt, par ko ir runa? jāatkārto vēlreiz? labi.
ja kāds pielīdzina savus tuvākos kaut kādam kāmim vai kaķim, tad tā cilvēka uzskatu sistēma ir sliktā stāvoklī. ļoti sliktā.

nav ienācis prātā, kāpēc šie cilvēki mīl pūkainus mājdzīvniekus, bet ir aukstos sviedros, ja viņiem parāda īstu, mudžošu lauku žurku midzeni? vai čūsku viņu kāju tuvumā? ir dzirdēti spiedzieni. visa dzīvniekmīlestība pārvēršas šausmās. kāpēc? jo viņi ir atrauti no patiesās dabas. tā viņiem asociējas ar saviem spalvaiņiem. viņi neredz, kā daba dzīvo īstenībā. tā ir nāve. visu laiku. VISU. LAIKU. miršana notiek nonstopā. tāpat, "dzīvniekmīlestība" nerada nekādas problēmas košļāt kotleti launagā. ja man aptuveni reizi divās nedēļās ir jākauj cāli, bet dzīvniekmīlis to skatu nespēj izturēt un tomēr, vakarā naski lej aiz vaigiem vistas zupu, tad manās acīs visa eksaltētā puņķošanās par ķaķīšiem ir aptveni divu vecu apeņu vērtībā. tā ir sagrozīta, neīsta, falša vērtību sistēma. vismaz šajā jomā.

Hirtella  1 6 fargo, viena vista-tā ir personība, bet simts-barība P;

Luusila    1 Sākumā jau bija saruna par to, ka cilvēks skumst, zaudējis savu draugu. Kāds ieteicās, ka tas sāp tāpat, kā ģimenes locekļa zaudējums. (Ģimenes loceklis tādā nozīmē, ka es viņam iedalu savu daļu uzmanības un mīlestības, kā ikvienam ģimenē- rūpējos par barību, veselību, labsajūtu. Ja vajag, vedu pie ārsta, reizēm palutinu ar kādu kārumu. Esmu viņam pieķērusies; ja zaudēju, tad man sāp.)

Riebekle pasaka, ka "vienalga, vai tas ir cilvēks, suns, zirgs, kaķis vai kāmītis" (vienalga,- mūsējais, piederīgs pie ģimenes; es viņu neizsviedīšu uz ielas kā nederīgu krāmu)
tu to eskalē uz "kāds pielīdzina bērnu kāmītim vai kaķim".

Pat cilvēki ģimenē nebūs visi vienlīdz svarīgi (nav pareizais vārds, bet es ātrumā citu nespēju piemeklēt). Nu piemēram, ja mājā izcēlies postošs ugunsgrēks, es pirmo laikam glābtu savu bērnu, bet mammu, lai cik ļoti es viņu mīlu, tomēr pēc tam (tikai piemērs).

Piekrītu par tiem spiedzējiem attiecībā uz peli, žurku, čūsku. :) Bet katram laikam ir kaut kas tāds, kas izraisa netīksmi. Man tie ir zirnekļi. Nē, es nespiedzu, un ir bijušas situācijas, kad man tas mūdzis ir jāpaņem rokās un jāpārvieto, bet nu riebj gan.

Tālāk: ""dzīvniekmīlestība" nerada nekādas problēmas košļāt kotleti". Ja tā maltīte būtu pagatavota no dzīvnieciņa, ko esmu pati izaudzinājusi, es arī negribētu to ēst. Tāpēc nekad neesmu turējusi trušus, kaut gan tas zināmā manas dzīves periodā būtu krietni atvieglojis iztikšanu. Tomēr man personīgi nepazīstamu trusi esmu ar mieru gan gatavot, gan ēst. Es viņu neesmu pazinusi, neesmu auklējusi maziņu. Neuzskatu, ka tā būtu liekulība. Nu tak tie lauku tantuki, kuri nodevuši savu gotiņu gaļas uzpircējam, pēc tam nedēļām staigā sarkanām acīm,- viņi pieņem to dzīves īstenību, ka nāve ir visu laiku tepat blakus, bet tas taču neliedz skumt...

fargo  2 1 Luusila.
1. tēmas autores pārdzīvojumiem es neesmu veltījis neviena vārda, man nebija nodoma kaut ko komentēt vispār. kamēr atkal neuzpeldēja tas, par ko es tomēr komentēju.
2. a. tu pieraksti viņai vārdus, kuru nebija. tātad, sagrozi. b. es neeskalēju. te ir: "Un jā, es suni lieku augstāk par cilvēkiem, par lielāko daļu cilvēku." tu sagrozīji, bet būtību neminēji. tā ir manipulācija.
3. a. tas arguments jau tika minēts. b. runa nav par to.(sk. augstāk)
4. ...
5. vēlreiz, tēma nav par skumjām dēļ zaudējuma. par to nav nekādu jautājumu vai iebilžu. vispār. tēma ir par(atkal - sk.augstāk).

un diezgan. neko jaunu es vairs par šo neuzrakstīšu.

Luusila  1 1 Es neko nesagrozu un nepierakstu vārdus, kuru nebija- citāts bija no komentāra 19:18, tas likts pēdiņās, skaidri redzams sākums un beigas. Tālāk ir mans skaidrojums, kā es to redzu un saprotu.

Par šo: "Un jā, es suni lieku augstāk par cilvēkiem, par lielāko daļu cilvēku."
Tādi nu mēs te esam- cits mīl dzīvniekus, cits cilvēkus, cits abus. Es laikam piederu pie tiem, kam arī krietna daļa cilvēces ir pie kreisās pakaļkājas. Tomēr ar visu to uzskatu, ka ar manu vērtību sistēmu lielākā vai mazākā mērā ir ok, kamēr es nestaigāju pa ielām, klapējot nost tos humanoīdus, kas nav gluži man pa prātam.

Tessa  1 5 butl, tu pats jauc pasaules iekartu. daba-ja, ir nave. bet majdzivnieks nedziivo daba, lielakoties vinjsh ir atkariigs no cilveka un nav spejiigs sevi pabarot. ok, varbut kada lauku kakjene nokjer peli. runči peles nekjer, tapat ka lauvas nemedii, vinjiem medii praida lauvenes. tapec musu majdziivnieki ir no mums atkariigi, vinji satuvinas ar mums un otradi. suns, piemeram, buldogs vai mopsis, sevi pats noteikti nepabaros.
un ja, ir cilveki, kuri ir pilniigi auksti pret dziivam radiibam. un tu tads esi, neko dariit. tapec tu nesaproti tos, kuri tadi nav. nu, tjipa, podumaješj, nospraga suns, to ir miljoniem, panjemsim citu.

fargo  4 2 20:49

komentārs pilnīgi ārpus tā, par ko bija runa. nav man tur ko komentēt.
bet par faktiem. tie ir nepareizi.
a. runči medī;
b. lauvu tēviņi medī;

un atkal - ja cilvēks pielīdzīna suni cilvēkam, viņa vērtību sistēma ir šreijā. vēl sliktāk, ja kāds savu mopsi vērtē augstāk par citiem cilvēkiem. tas ir atbaidoši. ta ir ne mazāk, kā pretīga attieksme.

Tessa  2 4 nu nez. es savu Kazimiru verteju augstak par kkadu, piemeram, kretinu. un kur vel par citiem cilvekiem iekavas. es vinjus nepaziistu un nemiilu, un nemaz no ta nekaunos. kadelj gan man tas butu jadara? protams, es pec vinjiem neraudatu, bet pec sava Kazimira raudatu, logiski.
tiesa, es iisti nesaprotu, kads sakars te ar cilvekiem vispar, ja saimnieks sero pec sava majdzivnieka.
lauvu tevinji medii, ja vinjiem nav citas izveles. nu nebusi tu zinatajs visas jomas, nestridies :)

Letija  2 3 Skumja tēma, bet daudz patīkamu komentāru!
Manējie arī visi - suņji un kaķi - vienmēr bijuši un ir ģimenes locekļi. Viņi ir fantastiski - vislabākie!
Ir cilvēki, kuri kopj, rūpējas, uztraucas par dzīvniekiem, un ir tādi, kuri visu ņem viegli - nu, aizgāja, un tad?
Trešā šķira, tie, kas dara pāri, nav pelnījuši vispār neko un cerams, ka karma viņiem atspēlēsies.
Manā dzīvē noteikti nevarētu iesoļot cilvēks, kam vienaldzīga dzīvā radība.
Par laimi, visi esam vienmēr bijuši tādi, kas arī zirnekļus putekļsūcējā iekšā nesūcam.

Bellatrixa    3 Vai, nu jau pīlītes sapūti, Tess, runči medī, un kā vēl :D
Dīvānspilveni gan nemedī :)
Bet par tēmu: jā, sāpīgi, bet dzīvnieks paliek dzīvnieks. To iemācās, pavadot bērnību laukos. Tik to ir bijis daudz, un vienmēr būs daudz. Saprotams, ik pa laikam ar skumjām var atcerēties, bet... man ar nenāktu ne prātā tur likt vienlīdzības zīmi ar saviem tuvākajem cilvēkiem un to zaudējumu, jo tas nav tas pats.

Bellatrixa    1 P.S. Kā pārdzīvot... nu, ar laiku ņemt citu.

fargo  1 2 "nu nebusi tu zinatajs visas jomas, nestridies :)"
es netaisos tavā priekšā gaiļoties, bet! ja es tev kaut ko stāstu, tad tu vari uz to vārdu ņemt bankā kredītu. saproti?

"es vinjus nepaziistu un nemiilu, un nemaz no ta nekaunos."
tas ir kaut kas viens, bet nolikt kaķi vai suni augstāk par cilvēku ir tas, ko es jau te kā veca plate atkārtoju - tā ir ar laiku izdēdējusi vērtību sistēma. un nav svarīgi, ka tas ir svešs, vai pat nepatīkams mums cilvēks. tas ir kāda bērns, kāda vecāks, tas ir cilvēks, kura dēļ Kristus nāca. skumji, ka man tas ir tik daudzas reizes jaatkārto.
no kājām uz galvas apgāzta izpratne par to, kas ir svarīgs, kas ir svarīgāks, nekādā veidā vai izpausmē nav mīlestība. pat ne pret dzīvniekiem. jo šī attieksme ir 100% selektīva.

man nu tiešām pietiek par to komentēt. par daudz sarakstīts.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu