Kaķu mīļu dīvainās divkosības

Esmu salasījusies guglē par aktīvajiem sterilizētājiem, kas gatavi sterilizēt un kastrēt jebko, kas kust, lai tik nevairojas. Tāda sajūta, ka grib pasauli vispār atbrīvot no kaķiem. Paliktu tad tikai licenzēto audzētāju sugas kaķi par 500 Ls + PVN. Bet ja es negribu tādu tizlu sugas kaķi, bet parasto smuko strīpainīti par "kapeikām", ko tad? Nebūs.

Savukārt, licenzēto audzētāju uzvedība arī šokē - kā atzinās viena dāma, 3 kaķēnus atstāj, bet pārējos savām rociņām noslīcina spainī. Cik humāni. Pat es savus sētas kaķēnus neesmu slīcinājusi spainī! Būtu vismaz aiznesuši iemidzināt, tas tak ir cilvēciskāk. Nemaz nerunājot jau par to, ka tādus kaķēnus (it kā brāķīšus) noteikti daudzi gribētu par lētām naudiņām.

Kaķu saimnieki sūdzas arī par to, ka sterilizētāji ķer ne tikai ielas kaķus, bet arī tādus, kam ir saimnieki, kas gatavi izaudzināt grūsnās kaķenes bērnus un sameklēt tiem saimniekus. Kaķeni neatdod, tur patversmē, pakļauj stresam, jāvēršas pat policijā. Vai tas nav par traku?

It kā esot likums, kas aizliedz nesterilizētam kaķim staigāt pa āru. Un vēl esot likums, kas aizliedz vairot kaķus bez dokumentiem. Nezinu, kur tos likumus atrast, bet et uz šitā pamata, tagad visi brīvi staigājošie kaķi tiek atsavināti un eitenazēti patversmēs, neskatoties uz to, ka viņiem ir gādīgi saimnieki. Protams, kaķu mīļi kliedz, ka tie, kas kaķus laiž ārā ir absolūti bezatbildīgi, ļauni cilvēki, jo kaķis esot ir nedomājošs lops un radīts tikai dzīvei istabā uz dīvāna.

Ā, vēl parsmējos līdz asarām... Kāda sterilizētāja apsūdzēja kādu vīrieti, nosauca par psihiski slimu, jo tas turēja skaistu runci un veda pie tā kaķenes. Un ne jau tāpēc, ka kaķēni vairotos par daudz, bet tāpēc, ka lūk runci mocot! Pasakiet šito ķādam vīrietim, pēc analoģijas! :D

Vai tas viss nav kaut kā par traku? Vai arī es netieku līdzi laikam?

kuks10      man kaķene sterilizēta un miers mājās...bet pirms tam varēju traks palikt ,kad šamējā ņaudēja un berzās pa grīdu..!?)))

espats1946    1 Kaķu mīļu dīvainās divkosības foto Kāda mārytka pēc pilsētniekiem komunālajos dzīvokļos kaķi?! Tas ir dzīvnieks, kam nepieciešama plaša teritorija, medības, komunikācija ar sev līdzīgiem. Daba ieprogramējusi arī VAIROŠANĀS instinktu, ko katra dzīva radība godprātīgi pilda. Centīgajiem kastrētājiem iesaku izkastrēties pašiem- notiks viss augstāk aprakstītais- nebūs dienām jāsēž OHO portālā un jāmeklējas, būs balti un pūkaini. 2014-11-30

vvr      Tā kā ielu kaķu kolonijas ir vajadzīgas un "mājas kaķus" uz ielas atgriezt atpakaļ praktiski nav iespējams (vismaz bez lieliem upuriem), tad ielas kaķu vairošanās būtu saprātīgi jākontrolē. Diemžēl šobrīd situācija ir tik traģiska, ka vienkāršāk ir sterilizēt visus. Vienīgā cerība uz cilvēku jaunās paaudzes saprātu... 2020-02-14

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu