Kā bez vardarbības tikt vaļā no zalkšiem?

Kā bez vardarbības tikt vaļā no zalkšiem?Man zem šķūņa iemitinājusies zalkšu ģimene. Vienu sīkaļu notvērām un aiznesām trimdā uz mežu. Šorīt parādījies vēl viens. Saprotu, ka ir arī mamma un vēl bars sīkaļu. Šķūnis būvēts bez pamatiem, uz cementa brusām un zem grīdas remontdarbu laikā tika sabērti dažādi būvgruži - reģipša atgriezumi un citi sīkumi. Saprotu, ka viņi mitinās tajos. Vai ir kādas lamatas, kurās viņus var izvilināt, lai aizvestu uz mežu? Jeb ēsma? It kā jau netraucē, bet nepatīkami, jo mēdzu pa pagalmu staigāt basām kājām un kaimiņos ir mazi bērni. Un man pret viņiem ir pataloģisks riebums.
p.s. dzīvoju pilsētas centrā.

Hottijs      Tev ir jāliek zalkši mierā un pašai jāpārvācās dzīvot citu!

Deisa      vairojas tie lopiņi pavasarī, tā kā uz ziemu tā kompostkaudze netraucēs.
Ja vaktēšanai uz ēsmu nav laika, varbūt var mēģināt šos izsvēpēt? Nav kāds bitenieks ar svēpējamo pazīstams? Sapūst dūmus, varbūt muktu laukā ātri vien un tad ar cimdiņiem rokās ķerties pie izķeršanas?

kudala      Vēl var meklēt kādu kas zina čūsku vārdus, tā senie latvji pasargāja savas sētas no visādiem mūdžiem. Manam vecamtēvam tādi bija. Domāju, ka folkloristi tādus zina.
No pieredzes, 12 gadi nodzīvoti mežā, ļoti ievērot visas kukaiņu un Zaļās dienas pirms Lieldienām, ko drīkst un ko nedrīkst darīt. Tas tiešām strādā.

Hottijs      vēl var ar seksu regulāri šķunītī nodarbosies! zalkšu ģimenei zb, ka viņu bērniem tas jāskatās un šie pārvāksies ;)

_Krasula_      Nu kādēļ Tev viņi riebjas, viņi taču ir tik eleganti, graciozi, skaisti...
Tomēr tādus kaimiņus es sev arī nevēlētos. Uzkāpt uz kaut kā slidena, ātri slīdoša...un ja nu vēl šis iekampj kājā...
No makšķernieku stāstiem ir dzirdēts, ka šamējie labprāt mielojas ar zivju iekšām. Bada pātagas mīļotāji nereti zivis iztīra turpat ezera vai upes krastā. Un pēc laika vienā kamolā tur pulcējoties zalkšu bars. Tātad zivis varētu tos pievilināt, bet, vai murds varētu būt efektīvs kā lamatas, nav ne jausmas.:)

selnija_      Es iesākumam iztīrītu apkārtni, jo man piemēram ir nepieņemams kultūrslānis/būvgruži u.tt. / zemē, zem grīdas vai grīdas vietā. Ja vajag grīdu, izliec no ķieģeļiem un uzturi tīru.
Sakarā ar lielo tīrīšanu tā famīlija varētu aizvākties uz citu vietu.

jankins90      iegādājies ezīti;)

_Biezaa_oome      Maacies vaardus, elsa...

http://www.korpuss.lv/klasika/Senie/Zeiferts/4.burtn42/5buramv/1-3.html

neratni_stasti      Es šo problēmu risināju skaļi un lēni ejot tur, kur zalkši visbiežāk nāca ārā saulītē sildīties :)

brodjaga      jollyroger + ! :)

avaarijas_kraans      ucibucis29 (2013-09-18 09:59) viedoklis - precīzi

Taču ja tiešām par visu varīti tiešām vēlies no zalkšiem tikt vaļā - tad viedoklis: kudala (2013-09-18 10:58) viedoklis - iemitināt odzes. Tad tiksi no zalkšiem vaļā! Veiksmi!

selnija_      Par ezīti ir pat ļoti labs padoms, tikai kā šo uzaicināt pie sevis uz palikšanu? Man patika, kad nejauši savā šķūnī ezi ieraudzīju un tik drošs bija, gāja garo šnobeli izstiepis, ošņājās:) Vismaz ir cerība, ka žurkas atkāpsies, īr tāda nelaime, a ko lai dara.

never_pa    1 neko ieteikt nevaru, bet reti labi komentāri, varēju iesmaidīt no sirds
;)))))

kalatura      un kā vēl,kaķene sprandu zalktim(rokas resnuma) pārkoda.Gribēju šamo(čusku) dabūt atpakaļ pie dzīvības...bet šī pate kaut kur norāpoja...
vēl stārķi...cik redzu,tie arī pilsētās iemitinās...

JurisK      Kompostkaudze, kur bērnus perēt, šķūņapakša dzīvošanai - tātad tev pagalmā ir arī kaut kas, ko viņi ēd. Tas ir jāneitralizē. Pats labākais, vienkāršākais variants - cītīgi pļaut zāli, pa visu teritoriju. Pa ziemu lai paguļ, bet vasarā neatstāj viņiem medību vietas, tik īsu mauriņu un apkoptus krūmus - aizies 100 punkti!

ucibucPA  1 2 "nepatīkami, jo mēdzu pa pagalmu staigāt basām kājām un kaimiņos ir mazi bērni".

Zalkši bērniem neko nevar nodarīt. Pilnīgi neko. Bērni zalkšiem gan.

Manā vasaras mājā ir zalkši. Dzīvojamā ēkā, saimniecības ēkā, malkas šķūnītī un mazmājiņā. Staigāju basām kājām visu laiku. Nekad nevienam neesmu uzkāpusi.

Viņi tagad iet uz ziemošanu, tūlīt vairs neredzēsi. Iespējams, ka viņi tev nemaz nepārziemos un nākamgad nebūs. Ja pārziemos, redzēsi 1 nedēļu maijā, kad iznāks no ziemošanas, tad viņi aizies prom. Varbūt atnāks jūlija beigās sadēt olas kompostkaudzē, varbūt nē. Varbūt atnāks nākamruden uz ziemošanu, varbūt nē.

janisb    3 Zalktis nes mājai svētību, snelatvieši speciāli jamos piebaroja, lai viņi pie mājas tusētu

piparbecinja      uzraksti zoodārzam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu