Kā bez vardarbības tikt vaļā no zalkšiem?

Kā bez vardarbības tikt vaļā no zalkšiem?Man zem šķūņa iemitinājusies zalkšu ģimene. Vienu sīkaļu notvērām un aiznesām trimdā uz mežu. Šorīt parādījies vēl viens. Saprotu, ka ir arī mamma un vēl bars sīkaļu. Šķūnis būvēts bez pamatiem, uz cementa brusām un zem grīdas remontdarbu laikā tika sabērti dažādi būvgruži - reģipša atgriezumi un citi sīkumi. Saprotu, ka viņi mitinās tajos. Vai ir kādas lamatas, kurās viņus var izvilināt, lai aizvestu uz mežu? Jeb ēsma? It kā jau netraucē, bet nepatīkami, jo mēdzu pa pagalmu staigāt basām kājām un kaimiņos ir mazi bērni. Un man pret viņiem ir pataloģisks riebums.
p.s. dzīvoju pilsētas centrā.

vilks28    2 Uzraksti salavecim.

irgo      Vienkārši PALŪDZ viņus aiziet !!!

andzipa       foto ...bija romantisks dīķis ar mīlestības saliņu vidū un zaļo princi- vardi:). Tur auga avenes... Tad iemitinājās bebru kolonija un tagad arī zalktis peldas un ielien aliņā... KURŠ VAR IZNĪDĒT BEBRUS???

Elllaaa      Vari buut PRIECIIGA! kur dziivo zalktis,nedziivos ODZES! padziisi zalkti....odzes buus klaat,iesaku sadziivot!

nelianna      Man savā laikā arī bija riebums pret šiem rāpuļiem ,bet sanāca sadzīvot ..pareizi jānovāc kompost kaudze ..mēslu kaudze ,ja ir lopini.. un es šķūnītim apkārt apliku kieģeļus lai nebūtu spraugas. bet nezinu vai viņi ir tu palikusi vai ne ..vismaz vienu pa vasaru satieku.. pasaki buram vardiņus....

Siiga    1 Saprotu, ka nepatīkami, bet ne velti senči zalkšus uzskatīja par svētību - ļauj viņiem pārziemot, ziema gara, padomā labi, varbūt tiešām ir vērts ar šiem sadzīvot? Jo, ja reiz ir sētā viena veida čūskas, tātad tur ir viņām labvēlīga vide: ja atbrīvosies no zalkšiem, var vietā atnākt odzes, un tad gan būs riktīga ķeza… Man viņas dzīvo drupās netālu no mājas, gadās, ka ieklīst arī pagalmā, godavārds, labprāt pret zalkšiem iemainītu… Nudien nenovēlu, bet skaties, ka neiznāk Tev kā tai teicienā: no vilka bēgdams, lācim uzskriesi…

aigrs      UcibucPA "Zalkši bērniem neko nevar nodarīt. Pilnīgi neko. Bērni zalkšiem gan."
Esi pārbaudījusi ? Man roka sapampa pēc zalkša kodiena un bija sapampusi 3 nedēļas pēc tam vēl ilgi sāpēja, + zobu nospiedumi, ja man tik traki bija tad bērniem būtu vēl trakāk.
P.S. "Zalkši nedzīvo kopā ar odzēm" tas nu gan ir mīts savā vasarnīcā redzēju gan zalkšus gan odzes. Kaķi ēd zalkšus.
2018-07-30

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu