Kādu kaķu šķirni ieteiktu iegādāties? Kuri viss draudzīgāki? Pieredze?

Ezjule    1 Tikai ne siāmieti. Mums bija kaķu puika. Man bija vienmēr rokas, kājas saplēstas. Nu jau sen labākos medību laukos.

Sassy14    3 Diez vai vai to, nikns būs kaķis, var prognozēt, plus diez vai būs taisnība, ka visi bezšķirnes būs miermīlīgi.
Esmu savā dzīvē uzaudzinājusi daudzus kaķus, visus bezšķirnes, - apm. no 8 indivīdiem 5 bija tādi parasti, 1 pavisam mierīgs un 2, kuri uzskatīja sevi par jaguāriem vai lauvām, tikai aiz kļūmes maza augumiņa… :D :D No tiem „lauvām“ viena bija tāda pelēcīgi punktaina kaķene, pieklīdusi kaut kur no meža, uzvedās absolūti neaprēķināmi, varēja jebkuram negaidīti uzbrukt, izskatījās kā lūsis miniatūrā, pat virsspalva bija neparasti raupja un ņaudēšanas vietā jokaini ķērca.. :D .. toties viņas pēcnācēji bija gluži parastie pelēksvītrainie un pavisam mierīgi. Otrs bija viscaur melns, garspalvains runcis, tāds kā angoras, īsts „raganas kaķis“ – uzbruka gandrīz visiem ciemiņiem, izzaga tiem no somām visas salāmi desas un zivju filejas, paskrēja ar tām zem gultas un rūkdams viens pats notiesāja, tā ka pat 2/3 iepakojuma bija noēsts.. (NB! Netika turēts badā, bet mednieka instinkts bija pārlieku liels! T.s alfas tēviņš bija..)

Agata_Kristi    6 Atvainojiet,, bet mans viedoklis ir , ja cilvēks pa īstam mīl dzīvniekus tad šķirne ir nesvarīga ! Tam pāri ir vēlme palīdzēt pamestam ne tik smukam vai pat veselam dzīvniekam !
Izglābt kādu no bada,nosalšanas pamestu dārziņos vai no kādas kaķu kolonijas !

forger    1  foto Kaķi mīlēs bez ierobežojuma pie nosacījuma ka viņi tiks mīlēti lutināti, tā kā nav pilnīgi nekādas starpības kādu ņemt - ja tu viņu dievināsi viņš dievinās tevi daudz stiprāk pretī un no vienas domas par savu ķēmiņu sejā smaids būs kur vien tu neatrastos.
Man bija dažādi kaķi un visiem vajag mīlestību un visi grib dot mīlestību pretī, katram pilnīgi cits raksturs - viens ir vairāk neatkarīgs, cits vidēji ieinteresēts, trešais no tevis neatkāpsies ne soli, vienīgā piebilde te ir par kaķi vai kaķeni - ja gribi lai tevi vairāk mīl tad ņem runci, ja gribi lai tu vairāk mīlētu tad ņem kaķeni ;)

p.s. nav man bijusi pieredze pašam, bet cik redzēts/lasīts tad jo traģiskāk kaķim/sunim bija pagātnē jo vairāk viņš tevi mīlēs un jo lojālāks būs, tiesa tur vajag ļoti daudz pacietības (daudzus mēnešus, vai pat gadus), tā kā ir labāk ņemt no patversmes, tās radības nav pelnījušas tur būt un atgriezt ticību viņiem var tikai ar mīlestību, bet ja negrib "lieki" ņemties tad var arī šķirnes, manas top ir siāmas un orientāļi, pēdējie pēc gremliniem mazi izskatās, tur ne tikai smaids būs vienmēr sejā bet riktīgi smiekli no viena skata.
2023-03-09

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu