Vai suņa šķirne liecina par saimnieka status, saprātu vai ko citu?

Draudzene atbrauca no Rīgas. Esot paņēmusi kucēnu no laukiem, tādu parastu. Aizgājusi uz zoo veikalu, tur pārdevējām cita attieksme - kas tas tāds? It kā par kucēnu vajadzētu visiem priecāties, bet te - nekāda mīļuma. Apkalpojusi protams. Aizgājusi uz zoo klīniku, tur vēl trakāk. Kā uzzināja, ka siksniņa domāta krancim, tā seja izstiepās. It kā būtu KPVLV iestājusies. No skatiena nevarēja saprast - vai nu domā, ka muļķe, vai ka apkrāpta, vai ka neīstā vietā atnākusi.
Kamēr gaidījusi, tiešām nevienu ar kranci neesot redzējusi. Arī rajonā (nav centrs, pārsvarā krievi) neviens krancis nestaigā. Iepriekš par to nebija tā domājusi, bet varbūt tiešām ar kranci staigāt ir negods, un piedien tikai laukiem?

nedolce_negabana      Ko te vispār diskutēt, pilnas patversmes ar suņiem, ko pametuši kas? CILVĒKI!(ja tos par tādiem var nosaukt) Man tāds suns ir, mīļš, uzticīgs un priecīgs, ka vairs nav jāstāv patversmē pie ķēdes!

erixx  1 2 Jā. Tā ir. Es arī esmu priecīgs, ka vairāk nav jāstāv pie ķēdes.

Letija    3 Riebekle! Super komentārs!

Vēl tikai piebildīšu, ka, iegādājoties šķirnes suni, cilvēki neaizdomājas, ka tādā veidā viņi nu nekādi nepalīdz dzīvniekiem. Ir tik daudz nelaimē nonākušu suņu un kaķu (kuriem varētu palīdzēt), ka diezgan tuvredzīgi ir ar savu izvēli atbalstīt dzīvnieku pavairošanas biznesu!

Geisha    5 Pirms x gadiem paņēmu Dalmācieti. No Balviem atvedu. Izaudzināju. Un atdevu uz laukiem, jo ja mēs esam darbā no 7.30 līdz 18 tam nabaga sunim taču elementāri gribās pakakāt, pačurāt, bet ir jācieš kamēr atnāks saimnieki un izvedīs ārā. Bez tam sunim vajag kārtīgi izskrieties. Kur? Uz ielas suns drīkst atrasties tikai saitē. Labi pļavā laidu suni skriet, bet viņš taču neievēro nekādus noteikumus - te kādu bērnu samīļo, te gadās kāds ritens, un ceļš arī nav tālu kur brauc mašīnas. Sadisti saimnieki nevis dzīvniekmīļi. Ja pats nedrīkstētu iet uz tualeti kad gribās labi būtu? Ieslēdzat savas smadzenes vienreiz! Un izbeidziet vienreiz vardarbību pret suņiem. Sunim ir jādzīvo privātmājā nevis dzīvoklī. Ideāli sunim ir dzīvot laukos.

edding  3 6 Abzolūti piekrītu Geišai. Suns, nekāds, nav domāts dzīvošanai dzīvoklī. Izņemot mazos klēpja sunīšus, kuri tagad savairoti 500 gadiem uz priekšu. Bet nu jau no modes izgājuši. Kur viņus liks, nezinu. Par rotveileriem un citiem cīņas suņiem pat nerunāsim. Tie ir neaprēķināmi. Kad reiz savu suni vadāju uz apmācībām, trenerei bija rotveilers. Izdresēts tā, ka tikai no žestiem, viņas skatiena nolasīja komandas. Mēs ar it kā sadraudzējāmies, bet trenere man neieteica viņam pārāk tuvoties, jo teica, ka lai cik audzināts, bet rotveilers ir un paliek rotveilers, tb neaprēķināms.

Epifanija  1   Es ari par to ka suns nav domats dzivoklim lai ari cik uzmanigs saimnieks bus pret dzivnieka izvesanu ara pastaigas vienmer bus pirma reize kad sastapsiet savu miluli apdirsusos atgriezoties majas dabai patik ieviest korekcijas jusu labajiem nodomiem tas ir ka klinti ierakstits!:))

Laimnese    1 Mana suņu šķirne ir vācu un austrumeiropas aitu suņi, manai draudzenei - dobermaņi....cik cilvēki, tik varianti....
No sliktās pieredzes, es jaukteni vairs neņemtu....
Bet, es nesaku, ka jaukteņi ir slikti...vienkārši, katram patīk savs.

siikaa16  1 1 Nav ko uztraukties. Pat cilvēkiem vairs pasē tautību neraksta.

slieks    1 Ar suni ir tā - tu ieraugi un saproti, ka būs tavējais. Un tad vairs nav nozīmes ne sugai, nekam. Suni ir jājūt, viņš taču nākamos gadus būs tavs čoms, nevis greznuma priekšmets. Man ir bijusi afgāņu skaistuma karaliene, tagad ir Latvijas lauku lielais - abi forši suņi, bet katrs savādāks. Ja iepriekšējai bija vējš galvā, tad tagadējā ir mājas sargs un priekšniece. No zooklīnikas puses nekādu diskrimināciju nejūtu, dakteris brauc potēt uz mājām.

raudinja    2 EDDING vienkarsi neatkarigi no suņa škirnes,,nav jālien tuvu svesam sunim,,
Rotveilers labi audzināti, priekš savas gimenes,, ne svesiem,
Jebkurs suns var kost,,

raudinja    1 Siikā16...
Raksta suņam gan škirni,gan mikrocipu,,vardu,krāsu ari,,
Krancim ir metiss,,škirnes vietā

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu