Ahoi, dzivniekmīļi...kur esat?!

Rīgas cirkā ir ziloņu Aušvica..?!
Ok... pieņemsim...
Bet kapēc jūs mūdži klusējat, kad spīdzināts tiek tepat degungalā esošais mīlulis, ģimenes loceklis, civēka labākais draugs- suns...?!
Vai pēc jūsu domām tas plastmasa mēsls suņa kaklā ir pa djelu, viss kārtībā- visi dzīvnieku labturības noteikumi tiek ievēroti?! Vai jums nenāk prātā ka tas sū.. čips, ir un paliek svešķermenis, un ka dēļ šā svešķermeņa suncim nu, ne kādi nekas nevar kaiteet suņa veselībai...?!
..tur viss ir kārtībā, vai ne..?!

Laurbergs_    5 Mans viedoklis par dzīvnieku čipošanu- kārtējais bizness. Redzēsim pēc laika uzliks dzīvnieku nodokli. Neesmu gan interesējies, bet kā notiek situācijā, kad dzīvnieks ir čipēts un nomirst? Vai tad šajā situācijā nav jāsauc vetārsts,lai konstatē dzīvnieka nāvi, lai varētu izņemt no bāzes?
Ja dzīvniekam pēc svešķermeņa ievietošanas pasliktinās veselības stāvoklis ir jāgriežas pēc palīdzības un uzreiz!!!! Nevis kaut kas jāgaida un tad jāvaimanā
Man jau liekas, ka lielāka sāpe bļāvējiem ir par naudinu nevis par pasu dzīvnieku

adamsone    2 Zini, ja kakliņš pūst, tad sist vajag TEVI. Nevar tā aizlaist iekaisumu. Droši vien domā, ka sunim viss dzīst pats no sevis, neies jau naudu zālēm tērēt.

Laurbergs_    4 Man arī suns mazpilsētā bija pazudis uz 2 diennaktīm un tas čips man pilnīgi neko nedeva! Tika izlikti paziņojumi, painformēta policija, dzīvnieku biedrība...neviens neko nav redzējis, neviens nezvanīja. Izbraukājam visu pilsētu, mežus...pec tam pati pārradās sveika un vesela. Lielākai daļai sabiedrības ir nospļauties!

verso  5 6 Esari, neej galējībās! Starp cilvēkiem ir lielāks ļaunums - bezatbildība, kas sunīti paņem, paspēlējas un tad saprot, ka viņš ir izaudzis, ka viņam gribās ēst un viņš ir jāved pastaigās, tāpat arī pie ārsta kādreiz jāaizved, kas nebūt nav lēti. Tad nu viņi sunīti aizved uz mežu, piesien pie koka un tml.gadījumi. Kāpēc tādus saimniekus nenošauj? Tādus varētu lapsām izbarot! Nav cilvēka tad nav!

Torpedo    7 Vispār jau stāsts par cirku bez dzīvniekiem ir no tās pašas sērijas, kur kājas aug feminismam, homoseksuālismiem, rasismiem, cietumsodam "par noliegšanu", reliģiskai iecietībai pret agresīvma reliģijām un pārējām nejēdzībām, ko rietumi mums piespēlē kā absolūtas patiesības. Tā teikt - aiz neko darīt suns olas laiza
Ja man būtu teikšana, es vispār pilsētās neļautu turēt suņus, jo reāli viņi traucē pārējiem, kaut vai tikai ar savu riešanu. Nu, un man kā riteņbraucējam arī besī, kad nāk vienmēr pretī kādi pavadā un nevar droši prognozēt, ko tas suns darīs, kad brauksi tam garām
Kak raz šodien ir internetā raksts par to, ka Londonā filmēšanas grupas klātbūtnē suns nokoda savu saimnieku - ""ķepa uz sirds, zobi rīklē, un dzīvība tu-tū"

AivarsN  2 1 Kas vainas dzīvniekiem cirkū? Ne jau ar varu viņiem piespiež tos trikus taisīt. Turēšanas apstākļi droši vien labāki kā daudziem dzīvniekiem mājas apstākļos. Tad jau jālikvidē arī zoodārzs un vispār jāaizliedz turēt dzīvniekus nebrīvē. Suņu čipošana ir tikai izmēģinājums. Amerikāņiem jau ir gatavs satelīts čipoto cilvēku kontrolēšanai. Varēs gan psiholoģiski iespaidot,gan pavisam izslēgt nevēlamos. Nevarēs vairs komentāros rakstīt visu kas vien ienāk prātā.

neko    7 Vienmēr bijusi atturīga attieksme pret dzīvnieku draugiem, jo šamie tos ko mīl parasti izkastrē:)

shining  1 1 Kārtējā tēma-rasols, turklāt kārtīgi pārsālīts.
Nodoklis, vismaz Rīgā, JAU ir, jautājums tikai par to, cik daudzi to ne-maksā (jo municipāļi nevar noteikt saimnieku bez čipa). Arī es pirmoreiz dzirdu par čipošanas ietekmi uz veselību - tā nav aktīvā elektronika, kas izstaro elektromagnētismu, arī ķīmiskajai iedarbībai no tāda štrunta vajadzētu būt tuvu nullei. Savukārt, saimnieku, kas suni, kam acīmredzami var palikt slikti no jebkura ievainojuma, vajadzētu sodīt ar labošanas darbiem dzīvnieku patversmē. Pilsētas suņus (kaķus), īpaši tos, kurus laiž ārā, čipot ir laba doma - pārāk daudz variantu citādi anonīmām blēņām un pazušanai, un tad atradējam vieglāk nepadarīt atradumu sev par nastu. Protams, ka neizdevīgi, jo jāmaksā nodevas, taču tas ir vairāk jautājums par municipalitātes piekopto nodokļu-genocīdu pret iedzīvotājiem, nevis sistēmas aplamumu. Maksāšana arī nozīmētu lielāku saimnieka atbildību, būtu mazāk visādu zoosadistu.
Cirks: vienreiz par visām reizēm, "Rīgas cirks" ir tikai viena no iespējamām izrāžu zālēm, nevis teātra trupa. Aizlieguma būtība ir nepieļaut jebkādu trupu - vietējo/importa - izrādēs visā Latvijā izmantot dzīvniekus. Dzīvnieki nespēj saprātīgi paust savu gribu uzstāties, tādēļ esošā kārtība uzskatāma par verdzību. Un, taisīt trikus piespiež tieši ar varu - psiholoģisku, fizisku, ķīmisku varu. Zoodārzos (atveriet savas klapes - tas nav tikai Rīgas Zoo!), kuri veic gan izglītojošas, gan pētnieciskas un sugas saglabājošas funkcijas, dzīvnieku turēšana notiek zoologu uzraudzībā, tajos dzīvnieki netiek sprostos vazāti apkārt pa pasauli, ko nevar teikt par cirkiem, kas brauc viesizrādēs. Nejēdzības nenotiek tikai tur, kur neko nedara, taču dzīvnieku cirks ir sadistiska sistēma.
Kopumā: ir dažādas ļaunuma/vardarbības/necilvēcības pakāpes, nevis tikai absolūtās vērtības - trakumsērgas vakcīnas, klaiņojošo dzīvieku sterilizēšana, čipošana un zoodārzi ir nepieciešamais ļaunums, kamēr dzīvnieku ci

jurks      Tā ir tā civilizācijas attīstība! Patīk vai ne, mēs paši, bieži vien neapzināti, esam līdzdalībnieki šajā procesā! Lai cik humāni mēs gribētu justies, mūsu eksistence uz šīs pasaules prasa ļoti lielus upurus, un mēs tur neko nevaram mainīt! Bet tvaiku izlaist vajag- ik pa reizei, un tēma arī atbilstoša!!

shining  1   jurks [21:39]: Taisnība, ka esam līdzdalībnieki, taču kamēr vieni sēž savā virtuālajā konstruktā, un, nelūgti visu vārdā činkst par "mūsu" nevarību, citi - tie, kas ir pie kloķiem - lemj pasaules kārtību nākamajai dienai. Pasivitāte, nerīkošanās, atrunājoties ar sazin no kurienes "prasītajiem upuriem", arī ir aktīva izvēle. Tie ir tie jēri, kurus dzenās kalnā-lejā, cirps un vedīs uz kaušanu.

jurks      shining! paldies par uzmanbu! un Tev taisnba! bet paskaties uz visu notiekosho no lielka attluma! viss notiek, katram sava saape, tas to izcelj, grib buut kaa vadonis, meklee liidziigi domaajoshos, vai vienkaarshi patrakot griboshos, vienalga par kaadu teemu! Bet tas viss ir mirklja efekts, jo ir kaut kas taads, kas patieshaam ir muusu centienu veerts un uzmaniibas! es jau arii neesmu vienaldziigs par daudziem notikumiem, piemeeram nedzimushu beernu nogalinaashana! karadarbiibas un daudzas veel, bet viss svariigaakaa ir Labaa Veests, kas jaapastaasta cilveekiem! ja mees sho izsleedzam no dienas kaartiibas, tad nekam vairs nav jeegas, jo taa vai taa, lai cik labi buutu muusu nodomi un ceeli centieni viss ir tikkai mirklis! pasaule ir nezheeliiga, stipraakais aappeed vaajaako

furnitura      Vai čipēšana traucē pielūgt Dievu?
Vai kārtīgam kristietim ir jābūt pofigam uz visu, kas sabiedrībā notiekas?

shining    2 jurks [22:41]: khmm.. vai tev tā Labā Vēsts nav tāda ērta mice, ko uzmaukt sev pār acīm, lai neredzētu to "nežēlīgo pasauli, kur stiprākais apēd vājāko"? Pēc tam var gudri paspriedelēt, un, Straujumas stilā atrunāties ar neziņu, jo tobrīd biji Izraēlā, ne? Vai tad tā gaidītā "dieva valstība", kur jēri ar vilkiem/lauvām vienkopus mierā un saticībā, iekritīs tev klēpī kā kliņģeris pēc gāganu kariem? Manuprāt, tad nu vadonīgākie no visiem īpatņiem arī ir vienīgais glābiņš (nepieciešamais ļaunums) tādu nedomājošu ņergu ciltij, kas alktin alkst degošus krūmus, zelta teļus, nāves sodus un pastaros biedus ar pestīšanas apsolījumu par labu uzvedību - tas pats princips, kas dresējot ziloņus, cūkas, suņus... Tas tikai liekas, ka cilvēks ir Radības naba, kamēr nepaskatās apkārt.

Postremo      kaarteejais zallbariibas rijeeju uzpuust burbulis, kurss peec laika tiks aizmirsts , taapat, kaa passi kombikorma rijeeji. Veesture...

jurks      Visam savs laiks! Mēs paši izvēlamies mērķi, kam veltīt savus spēkus! Var teikt tā: ko sējam, to pļausim!

JurisK      Dievs ir teicis - es radiiju sievieti un viirieti ar iedzimtu greeku, peec tam par to greeku izdzinu vinjus no paradiizes. Es paarguleeju ar sievieti, lai taa dzemdeetu mani, peec tam es sevi nogalinaaju un pateicu cilveekiem, ka mirstu par vinjiem, izpeerkot manis radiito greeku, lai gan patiesiibaa atdzimu. Veel es radiiju elli, kur greeciigajiem cilveekiem, taadiem, kaadus es vinjus radiijis, ciest muuzhiigas mokas peec naaves.

fargo    1 "es jau arii neesmu vienaldziigs par daudziem notikumiem, piemeeram nedzimushu beernu nogalinaashana! karadarbiibas un daudzas veel, bet viss svariigaakaa ir Labaa Veests, kas jaapastaasta cilveekiem! ja mees sho izsleedzam no dienas kaartiibas, tad nekam vairs nav jeegas, jo taa vai taa, lai cik labi buutu muusu nodomi un ceeli centieni viss ir tikkai mirklis!"

cik atsvaidzinoši lasīt sapratni arī kādā citā mītošu, sevišķi mūsu nihilistiskajā laikā un vidē. tēmā minēto problēmu risināšana ir tik pat bezjēdzīga kā slīkstoša kuģa glābšanas mēģinājumi mēģinot izdzert visu jūras ūdeni.
tikai kopš 1980. gada, "ārstu" nogalināti ir MILJARDS nedzimušu bērnu. tikai aizdomaties, šermuļi... miljards. tikai šodien, šajā dienā tie būs nākamie ASTOŅDESMI TŪKSTOŠI. dienas laikā.
nāves pulkstenis >
http://www.numberofabortions.com

nekadi kari, nekādas slimības vai vispār jebkas pat nenonāk tuvumā šim pašgenocīdam, tālu pāri visam citam vislielākajam grēkam, kādi ir uz cilvēces pleciem. salīdzinot ar to, ziloņi cirā vai čipi aiz suņa ādas... vnk tas nav kaut kas par ko briesmīgi uztraukties.

tad kādām darbībām ir vispār jēga? nav 100% nekādas jēgas jebkuram darbam, kas cenšas glābt pasauli. ir jēga personiskam darbam, kas uzliek ielāpus šur un tur. personiskam. zeme kā sistēma nav glābjama, ikviens, kas to darīs, dalīs tās likteni. ir jēga personiskam darbam, kā tu rakstīji, evanģēlijam. pasaule ir kā hirosima pirms atomsprādziena. kāda jega tur traukties un labot pilošu kanalizāciju vai barot suņus? nav nekadas jēgas, viss ies bojā nenovēršami. kam ir jēga? ir jēga saukt pamest pilsētu, brīdinat par to, kas notiks. kas negrib klausīties, uz tiem laiks nav jatērē, tas ir nepieciešams citiem. tiem, kas izglābsies.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu