Kaķene ir sajukusi prātā

1 gada vecumā sākās runču laiks un kopš tā kaķene ir ļoti pārvērtusies. Visvairāk uztrauc čurāšana pilnīgi visur - uz galda, dīvāniem, drēbēm, maisiņos, uz dokumentiem utt. Agrāka bija kārtīga kaķenīte, gāja uz kastīti, ja bija netīrs nāca un ņaudēja, lai satīru. Tagad tās čurāšanas dēļ gribas viņu vienkārši izmest no mājas! Likās, ka pēc runču laika pāries, taču nekā. ARī spalva noplukusi un vispārējā izturēšanās tāda visai debīla, kā transā, liekas viņa tā īsti nedzīvo realitātē. Nezinu vai jāiet pie kaķu psihologa vai vienkārši kāds runcis jāpagādā? Vai cerēt, ka aties?

Sweet_Lady (2013-09-07 22:12)      Tiklīdz manai kaķenītei sākās šīs nebūšanas aizvedu pie vetārsta sterilizēt. Tagad atkal tīrīga un kārtīga. Nav problēmu ar kaķēniem.

Monroe (2013-09-13 00:19)      Jāveic sterilizācija.,ja nevēlies kaķēnus,un beidz mocīt kaķi! Vēl var būt variants ,ka ir kāds iekšējs iekaisums,tāpēc dodies pie vetārsta

Luusila (2013-09-19 10:06)      Kāpēc kaķenei ir jānāk un jāņaud, lai tu kastīti iztīrītu? Ja tu to bez atgādinājumiem nespēj, tad te nu tev ir rezultāts.

Tā rodas tie klaiņojošie dzīvnieki- paņem kaķīti tāds indivīds, kas nesaprot, ko ar dzīvnieku iesākt, un tad izmet.

kamene916 (2013-09-24 22:41)      piekrītu selnija- 100 punkti- vispār ja ir kaķenīte- pēc sterializācijas operācijas būs OK- manējai bija tieši tāpat- iztaisīja operāciju- diemžēl no tām tabletēm bija iekaisums- izņēma to iekaisumu- un ir OK- Mīlīga, nečurā un neauro

Kaspija (2013-10-06 13:05)      Jebkurš veterinārārsts Tev pateiks tikai vienu - sterilizēt!
Tā vietā, lai domātu par kaķēniem, varbūt derētu sameklēt pieciem patversmes kaķiem mājas? Ja jau ir tāds entuziasms, tad tas jāliek lietā! Izglābsi piecas dzīvības, nevis radīsi jaunas 5, tādējādi 5 nolemjot eitanāzijai. Tāda ir realitāte.
Runājot par čurāšanu visur, tā nav čurāšana, bet teritorijas iezīmēšana. Tu pat nenojaut, cik vēl vietās kaķenes atstāj nemanāmas urīna pilītes, ko runči jūt pat caur mūriem. Tas ir tikai un vienīgi signāls citiem minčiem, nevis atriebība Tev. Protams, pārsvarā kaķenes pēc meklēšanās kļūst "normālas" vismaz uz kādu brīdi un tas brīdis ir arī jāķer, lai kaķeni sterlizētu. Taču ir arī tādas mincenes, kuru psihe ilgstoši ir hormonu traucēta. Un jā, Tu pati esi atbildīga un vainīga, ka ļauj kaķim atrasties tādā psihoemocionālā stāvoklī. Protams, tas nav nāves grēks! Tāpēc sāc domāt arī par dzīvnieku. Konsultējies ar veterinārārstu par labāko risinājumu. Sterilizācija nav nekas briesmīgs, gluži otrādi, tā uzlabo dzīvnieka veselību. Kastrēti kaķi dzīvo ilgāk un ir laimīgāki. Akmens laikmets beidzies, tauta, zināšanas uzlabo arī cilvēka dzīves kvalitāti un, atmetot aizspriedumus, dzīvot kļūst vieglāk! :)

laaciite (2014-12-26 16:05)      manai kaķene arī pēc steralizācijas čurā visās malās, kad uznāk runču laiks! Citreiz tik tiešām, kā šīs rubikas autorei- gribas izmest laukā, it sevišķi, kad no rīta jaiet uz darbu un secini- zābaki apčurāti!

vellamaate (2015-01-09 18:39)      STERILIZĀCIJA! kaķenei un saimniecei,mazāk pārdzīvojumu!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu