Mežacūka (meža cūka)
Mežacūka (meža cūka) - jautājumi un diskusijas
Cūku mēris.... (9)
Cūku mēri izplata meža cūkas,tas būtu skaidrs. Mežā nošaujot meža cūkas pēc pārbaudes inficēto iznīcina,veselo izlieto partikā, lai gan abas vienā barā kopā dzīvojušas. Lielajā cūku audzēšanas kompleksā atrodot ...
Cūku mēri izplata meža cūkas,tas būtu skaidrs. Mežā nošaujot meža cūkas pēc pārbaudes inficēto iznīcina,veselo izlieto partikā, lai gan abas vienā barā kopā dzīvojušas. Lielajā cūku audzēšanas kompleksā atrodot ...
..lai mazinātu populāciju un radītu badu ··· Mežacūka (meža cūka): Cūku mēris.... lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
http://www.deerparks.lv/lv/asoci%C4%81cijas_biedri ieliec SS sludinājumu ··· Mežacūka (meža cūka): Kur nopirkt grūsnu mežacūku ? lasīt visu diskusiju (2 atbildes) »
Mūsu mājās visi ēd medījumus un slavē, nebiju dzirdējusi, ka negaršotu... tikai veģetārieši neēd :))))
Lai gaļa nesmirdētu pēc kuiļa, mednieki pieprot dažus trikus. Jaa, pirms noshaushanas veiklaakais mednieks kuili izruunii!:) Svaigi izgriezti kuilja pauti esot ekselents zakusks! Vairaak ko piebilst Samilas teiktajam nav - tieshi taa tas jaadara ar mezhacuukaam. Ja nu veel taa nogatavinaashana - nevajadzeetu gluzhi vakar shautu shmoreet. Iipashi, ja kuilis jau gados. Samilas padomi ir pareizi taču gaļa nekādā ziņā nav jāmērcē. Mērcēt vajag tikai tos gabalus, kas ir sašauti, lai izskalojas asinis - es gan parasti tos izvāru sunim, ja tādi ir. Es cepu cepeškrāsnī! Savirco un šauj tik iekšā cepenē... Nezinu ko tieši ar cisku darīt... man iedod jau sadalītus gabalus - karbonāde vai nekarbonāde.
Gaļa vispirms ir jānomērcē (vairākas h), tad karbonādes gabalu sadalu, izklapēju un iemarinēju - sāls, pipari, majonēze + sinepes (2:1), 12h ledusskapī, tad cepu kā parasti - milti, ola. Kad gatavs, lieku sautējamā traukā un sautēju vismaz pusstundu (lai nomirst visi baciļi).
Nekarbonādi sagriežu nelielos gabaliņos, apcepu uz lielas uguns + sīpols, sāls, pipari, kad apcepies pievienoju vīnu (mamma taisa ar alu) un nomizotu egles zaru (nelielu) labākai garšai. Sautēju vīnā ~2-3h, atkarībā cik vecs ruksis.
Šodien 2 karbonādes gabalus, kuri jau 2 dienas marinādē bija aizķērušies ledusskapī, ieliku čuguna cepamtraukā, uzlēju saldo krējumu un 1,5h cepeškrāsnī (30 min. maksimāli augstā t, 1h mērenā t), viesi teica, ka laba. Te gan bija visādas garšvielas.
Mežacūkai jāņem vērā, ka vismaz 20 min. jābūt t virs 70 C (varbūt vairāk), lai nesaslimtu, citādi var gatavot ko sirds kāro. ··· Mežacūka (meža cūka): Kā gatavo meža cūkas ... lasīt visu diskusiju (16 atbildes) »
Nu bet garšīgs tak! Ar mājas cūkām ne salīdzināt.
mmm..dievīgi! galvenais-ilgstoša cepšana, šmorēšana, sutināšana. kotletes lieko vēl cepeškrāsnī, jo gaļa var būt inficēta ar parazītiem!! parasti mednieki medījuma pārbaudi neveic, ja gluži laboratorija nav aiz stūra. trihinelloze-smaga slimība kura ,pietiekoši neapstrādātas gaļas dēļ, var pāriet uz cilvēku. no lieliem lopiem-tikai mežacūkām.. ja nav kuilis-mērcēšana nav nepieciešama
šmorētas ribiņas...mmmm....kotletes...visu to pašu,ko no mājas cūkas. garšas izjūtas, protams, katram savas, bet man meža cūkas gaļa liekas smeķīgāka.....
ja vēl iespējams iegādāties GAFU garšvielas meža gaļai, tad nu vispār...mmm... lai izdodas! Nu nezinu, cik man nācies to lopu ēst, tad esmu konstatējis, ka pasaulē ir arī daudz garšīgākas lietas, tāpēc mežacūka īpaši neinteresē :/ Vislabak ir izcept kotletes un pēc tam tas kādu laiku pasutināt krējuma mērcītē ar sīpoliem. ··· Mežacūka (meža cūka): Meža cūkas gaļas receptes lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
ja vēl iespējams iegādāties GAFU garšvielas meža gaļai, tad nu vispār...mmm... lai izdodas! Nu nezinu, cik man nācies to lopu ēst, tad esmu konstatējis, ka pasaulē ir arī daudz garšīgākas lietas, tāpēc mežacūka īpaši neinteresē :/ Vislabak ir izcept kotletes un pēc tam tas kādu laiku pasutināt krējuma mērcītē ar sīpoliem. ··· Mežacūka (meža cūka): Meža cūkas gaļas receptes lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
Mežakuiļa pagatavošana (15)
Mežakuiļa gaļa (gurns). Kā vislabāk pagatavot, lai nejustu nepatīkamo piegaršu? :)
Mežakuiļa gaļa (gurns). Kā vislabāk pagatavot, lai nejustu nepatīkamo piegaršu? :)