Alnis

Alnis - jautājumi un diskusijas

Kā aizbaidīt aļņus? (18)
Jautājums medniekiem. Vai var aizbaidīt alni, aļņus, kā? Vai viņi mēdz uzturēties vienā vietā, vai šodien te, bet rīt jau citur. Viņi šogad tusē manā sēņu vietā.
.. varbūt tomēr Tu gribi sēņot viņu dzīvesvietā? Gribās teikt, cilvēki, jūs ahujeļi. Dzīvnieks dzīvo savā vidē un tu viņu dzen projām.
Davaj atnāks kādi narkomāni un dzīs tevi no tavām mājām prom. Uzreiz sāksi pa visu pasauli bljaut, kā tā, ka tevi var tik viegli no tavas mājas aizdzīt.
Ja saulleektaa lidinasies uz slotas... -pazudiis uz visiem laikiem...:) Tici man,esmu medniece... :)
Vieniigi,nokaveets iistais saulleekts-pagajussa piektdiena...13 datums...pilnmeeness! :)
mana dzīves pieredze ir tāda, ka mednieki, zvejnieki un visādi meža cilvēki ir labākie fruktāvnieki. finālā. nē, ne uzreiz. bet "kad migla nosestas" un drēbe parādas, tie ir lietaskoki. a no attāluma dzīvniekus mīlēt un mēli trīt gar baiso dzīvniekmīlestību gar visādime animal planet zilonīšiem un adatcūciņām daudz dūšas neprasa. ot bebri jums pļavas nopludinās, ij paskatīsimies, kāda dziesma būs. var.dzen vinus prom.reizes 3 iztraucesi,vairak tur vini nenaks.
nevajadzetu tramdit riesta laika,dabusi ar ragiem.
tas ir tieshi shobrid.
··· Alnis: Kā aizbaidīt aļņus? lasīt visu diskusiju (18 atbildes) –»
Brieža, aļņa vai stirnas gaļas pagatavošana (7)
Sniedziņš ir uzsnidzis, un mednieki nes mājās medījumus. Iesakiet, lūdzu, kādu recepti, ko un kā pagatavot no brieža, aļņa vai stirnas gaļas! Gribu pārsteigt savu mednieku ar ko garšīgu:)))
No brieža gaļas var pagatavot alņa gaļu un otrādi. Stirnas gaļas strogonovs ir gards, īpaša recepte tam nav - tāds pats kā parastais.Ir tāds portāls receptes.lv ,tur var visu atrast.:) www.feini.lv vai www.theparadise.lv ir lappuse ēdieni, tur var būt ir par medījumiem. Var pagatavot kotletes, taas arii buus iipashas, jo garsha ir savaadaaka nekaa maajas kotleteem(cuukgaljas domaats). Veel ir iespeejams galju iemarineet kaut kaadaa etikja marinaaadeee, veelaak visaaadu majoneeezhu+garshvielu marinaadee un cept kraasnii vai kaa savaadaak.Visaaadi var varieeet. Es gan esmu paareedusies mezha galhu, un man taa vairs ne visai garsho....bet mednieki (maajaas) par to ir sajuusmaaa. Mamma gan saakumaa visaadus briinumus no taas taisiija, liidz apnika, tagad teetis paC tiek galaa ar savu mezha galju:))))

Recepte, kā pagatavot brieža karbonādes ar dzērveņu mērci, bet šo recepti vari pielāgot arī aļņa vai stirnas gaļai.


Brieža karbonādes ar dzērveņu mērci

Sastāvdaļas (4 porcijām):

Gaļai:

  • 4 brieža karbonādes (apmēram 200 g katra)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas vai sviesta cepšanai
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 2 timiāna zariņi (pēc izvēles)

Mērcei:

  • 150 g svaigu vai saldētu dzērveņu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 100 ml sarkanvīna vai portvīna
  • 1 ēdamkarote balzametiķa vai citrona sulas
  • Šķipsniņa sāls

Piedevām:

  • Cepti kartupeļi, dārzeņu biezenis vai zaļie dārzeņi pēc izvēles.
··· Alnis: Brieža, aļņa vai stirnas ... lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Ko darīt ar aļņa gaļu? (18)
mani mīļie viedie virtuālie biedri, iesakiet, lūdzu, ko interesantu varētu pagatavot no aļņa gaļas. Internetā neko interesantāku par kotletēm un karbonādēm neatradu. īpaši mani interesētu mērcīte, ko varētu likt klāt.
mērcītes recepte.gaļu sagriež kā gulašam un apcepj un sutina uz lēnas uguns.otrā katliņā gatavojas mērcītē - ielej olīveļļu drusciņ, tajā ieber ķimenes, sinepju piparu graudiņus, ķiploku, sasmalzinātu protams, baziliku( garšaugus var variēt) un lai sildās t``a eļļiņa, kamēr gaļinā drusciņ ir pasutinājusies.kad process ir pusceļā, tad pārlej ar mērcīti, pielej saldo krējumu unn vēl drusciņ pasutina.Ir fantastiski garšīga! (sāli pēc grašas) 1.samal kopā ar mājas gaļu un kotletes

2.šašliks, bet jo vecāks alnis jo labāka košļājamā gumija- no sērijas, sam poževal i drugomu daij poževaķ:)
Izsutini.apcep un pie tā klāt parasto miltu mērci ar piedevām t.i garšvielām....... Vispār jau meža gaļai, ja to marinē, der pielikt kadiķogas - ļoti laba garša. nu, vispār to pašu, ko ar citu gaļu, - ēst!!!! sagatavot un ēst! nav indīga, ir pat ļoti garšīga!!! es parasti esmu diezgan slinka namamāte, es sametu pīlē un šmorēju, kamēr gatava. nu, ar garšsaknēm un garšvielām, saprotams! ··· Alnis: Ko darīt ar aļņa gaļu? lasīt visu diskusiju (18 atbildes) –»
Gaļu mērcēt ir idiotisms.Mazgā ja baigi netīra.Bet normāliem medniekiem viņa vienmēr ir tīra. Nevienu medījumu pirms gatavošanas nekad neesmu mērcējusi. Katrai gaļai ir savs aromāts, garšas , struktūras īpatnības, ko ar mērcēšanu izbojā. Tāpēc jau tas ir medījums . To es kā medniece ar 15 gadu stāžu saku. Mērcē tie kam nepatīk konkrētā zvēr garša.. jautājums tik priekš kam ēst alni, ja aļņa garša nepatīk. Alni vienmēr iztur un tad diennakti pirms cepšanas mērcē govs pienā , vēsumā. Tad iespeķo, uz lielas uguns strauji apcep, lai nenāk sula ārā no visam pusēm. Apsāla, un pievieno garšvielas. Ietin vairākās kārtās folijas un liek uz pannas.
Jāmērcē vienmēr, alū, vīnā u.t.t.
Ja cep uz atklātas uguns, sākumā jāuzrauj apcepums uz lielās guns. Procesā pāriet uz vidēju, vai zemu guni.
Nav jāmērcē, zūd vērtīgās uzturvielas un garša. Atplēvo, ja kas asiņains izgriez un ar mitru lupatiņu vai papīra dvielīti notīri. Protams, var marinēt tāpat kā jebkuru citu gaļu un tad cept cepeti. ··· Alnis: Vai aļņa gaļa pirms ... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010