Vecāki, divistabu dzīvoklis Rīgas centrā, blakus parks.
Doma uzdāvināt viņiem jaunu suni (iepriekšējais nomira), bet nevaru saprast, kādu sugu izvēlēties.

Varbūt ir pieredze vai idejas?

/..pašam patīk labradors vai zelta retrīvers, bet ir aizdomas, ka būs pa lielu .../

rozamunde (2008-07-09 19:07)      Ja no patversmes, tad tikai kucēniņu.
Ja pērc šķirnes sunīti, tad ir jau arī ne-pirmie kucēni, tā teikt ar kādu brāķīti - acu krāsiņa ne tāda, vai paša krāsojums no šķirnes standartiem atšķirīgs. Un nav obligāts noteikums nu tik dīdīt, nu tik vadāt pa izstādēm.
Mans klusais sapnis vecumdienām ir Latvijas dzinējsuns - būs daudz jākustas mums visiem. :)

P.S. Spalvaini gan ir vairums suņu, tā kā dzīvoklī no sava veida šmuces neizbēgt.

Olisana (2008-08-01 16:43)    1 Vajadzētu gan vecīšiem pajautāt, bet tā diplomātiski, aplinkus, ne tieši. Iesaku dāvināt nevis kucēnu, bet pieaugušu suni un varbūt pat ne tik jaunu. Kādēļ? Veci cilvēki ne vienmēr tiek galā ar kucēna temperamentu un gājieniem. Ar kucēnu ir interesantāk, bet daudz sarežģītāk. Nezinu, kādi ir Jūsu vecāki, bet vai viņi pārāk nesatrauksies par kucēna veselības un citām problēmām, ja kucēns būs šķirnes dzīvnieks? Bet var būt arī citādi - ja nu Jūsu vecāki atzīs tikai šķirnes suni? Mans ieteikums ir šāds: nelielu suni, bet jau pieaugušu.

Lucy (2008-08-01 16:53)      Pekīnieti/dikti mīļi suņuki,bet nikni gan.
..bet labāk vecīšus iepriecini ar mazbērnu,tas būs kudī jaukāks pārsteigums:))

Q_mode (2008-08-06 23:22)      Vai suns vēl ir vajadzīgs? Man ir piedāvājums. suņuks dzimis 31.jūl, māte - vilks ar ciltsrakstiem, tēvs - nezināms. Bet no metiena tika saglabātas tikai mātes kopijas.

hortenzija5 (2008-08-06 23:41)      Suns dzīvoklī, tas nav gudri! Ja četras sienas vecīšiem par šauru, tad sunim nav plašākas, īpaši kucens prasa daudz rūpju un skološanas. Atrod vasaras māju vai citu mitekli vecīšiem, kur var izkustēties ārā.

ednens (2010-05-26 15:43)    1 patiešām, vislabāk to izrunāt ar nākamiem saimniekiem, viņiem taču būs ar suni jāsadzivo.....

Bachata (2010-10-23 18:22)    1 varbūt iepriekšējais suns vēl ir pārāk labi saglabājies atmiņā un tāpēc nevēlas jaunu?
Es gan respektētu vecāku viedokli.. Padomā par faktu - ja viņi patiesi atsakās no Tavas dāvanas.. ko darīsi ar kucēnu..?

Lielās šķirnes |(rotveileri, retrīveri, labradori, rīzensnauceri utt) - aizmirsti.. mazās sugas - vel var padomāt.. tomēr mana nostāja ir - suņiem (izņemot žurkas/kaķēna lieluma parodijas par vāŗdu "suns" ) dzīvoklī nav ko darīt.

ko_grib_sievietes (2010-10-27 00:33)      dzivoklim būtu piemeroti mazas skirnes, skirnes izvele samera ... privata izvele. kadam patik gludspalvainie kadam garspalvainie, mazi lieli... man patiik buldogi angļu, fraņču,mopsi, bet citam patik šeltiji, džeka rasela, toii, ciahu , westi superigi suni , bet trešais saka ka vajag pratigu suni vilku, dobermani , rotu ...ceturtam kaukazieti ... viss nav tik vnk . vienigais, ko par so laiku esmu sapratis,ka suni vajag pirkt no kluba vai FCI audzetavas.paskaties un izvelies : http://www.dogs.lv/index.php?mode=farm&id=0

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu