Kā cīnīties ar kucēna vēlmi grauzt visu?

Vai kādam ir zināma laba metode kā cīnīties ar kucēna vēlmi grauzt visu, kas pagadās?

vvr (2006-11-15 13:31)      Vajag organizēt apkārtni tā, lai viņam negadītos zobos nekas tāds, kas Tevi satrauktu ;P
Piedāvā liellopa kaulus. Būs viņam ar ko nodarboties :)
Vispār jau kucēnam būtu jāmāca, ko drīkst grauzt un ko nē. Pamazām un pacietīgi. Dzīvnieks nav rotaļlieta, ko var nolikt stūrī un aizmirst.

Jo9 (2006-11-15 13:43)      pagruti ir, kamer kucens, jo tos nedarbus jau vins sadara tai laika, kad vinjam garlaicigi un neviena nav majas/neviens vinjam nepieversh uzmanibu...

un sodit vai parmest bernjukam/sunjukam to, ko vins ir sadarijis pirms kada laika - nepalidzes, jo nesapratis... :(

japerk ir tas rotallietas - grauzhamaas un ari tie specialie kaulinji graushanai, plus kamer mazins, janovac no redzesloka vertigaas mantas, kuras varetu sagrauzt..

animato (2006-11-15 14:50)      Man liekas ka tam,kursh izgudros,iedos Nobela premiju.Vienkarshi ir tadi,kuri grauz un cauri,man pieaugusii dobermane kad bija viena majas grauza un plesa visus divanus un neko lidzet nevareja.Vienigais ieteikum-nem otru suni.

abc (2006-11-15 14:58)      vajag visaadus speciaalos grauzhamos sapirkt un censties kameer mazs neatstaat vienu- ideaalaa variantaa vajag 2 kuceenus, lai ir vienam ar otru ko dariit kameer vieni, jo parasti sagrauzh tad, kad ir atstaats viens pats...

strangers (2006-11-15 15:12)      Suns grauž un plosa, jo jūtās vientuļš! Viņam rodas sajūta, ka ir atstāts, ka saimnieks vairs neatnāks.....
Tā ka ir jāpiecieš šis netikums. Mazināt to var ar visādām graužamām lietiņām. Ir visādi mākslīgie kauli no ādas, kaltēti liellopu locekļi un kunģi!
Pārējās kurpes u.c. negraužamās lietas noliec aiz atslēgas! Ierīko visām durvīm aizbīdņus un suni atstāj vienā telpā!
Atceries, suns grauž visu, kam ir saimnieka smaka! Tā ka izlieto vecās kurpes u.c. labumus!

trakatiere (2006-11-15 15:38)      Vajag dabū bērza kociņu, sprunguli un novārīt cukura sīrupā....man ir bijuši trīs suņi. Tā es tiku vaļā no sagrauztām kurpēm un pārējā. Galvenais, vajag ar dzīvnieku runāt...suns ir gudrs un sapratīs, ja parunāsies un ieskaidrosi ka nedrīkst.

Lizolde (2006-11-15 15:51)      Ja ir kaartiigs grauzeejs, tad nekaadas mantas un maaksliigie kauli neliidzees. Es savai sunei dabuuju likt uzpurni,kameer neesmu maajaas, jo neliidzeeja pat tas, ka viss, ko vinjai patikaas grauzt, tika nosmeereets ar sinepeem.

werisa (2006-11-18 22:11)      Nodrošini kucēnam fizisko slodzi -pastaigas, izskriešanās, jo vairāk, jo labāk! Atnāks mājās un gulēs kā beigts. Sagādā to, ko drīkst grauzt. Viņam vajag grauzt, 3 līdz 6 mēnešu vecumā mainās zobi, pēc tam jau tas būs mazāk aktuāli.

Mihails1987 (2006-11-22 23:24)      Labs paņēmiens,kā ierobežot kucēna graušanu ir nopirkt viņam kādu mantiņu,kuru viņš varēs pagrauzt.Ja tas nelīdzēs,tad tās lietas,ko kucēns grauž ir jāapsmidzina ar vielām,kurām ir asa smaka un garša(smaržas,amonjaks u.c)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu