Kaukāzietis - audzināšana un barošana

Ir man suņu puikiņš-kaukāzietis,7 nedēļas vecs.
Sāk jau parādīt raksturiņu,gribas pat šad tad iekaustīt,bet, vai vajag?
Un,kā ar vitamīniem? Liels paldies,tiem,kuriem būs laiks atbildēt!

werisa (2004-10-09 21:03)      Līdz viena gada vecumam vislabāk ir barot ar speciālu kucēnu barību.Suns nevienā situācijā nedrīkst ņemt virsroku pār cilvēku.Vislabākais sodīšanas veids-ņemt aiz čupra un kārtīgi sapurināt.Efekts arī ir sist vietu, kur izdarītas blēņas, kucēna klātbūtnē un skaļi viņu nolamāt.

roze51 (2004-10-09 21:50)      Domaju ka puikinam vajadzetu iet skola-ir tacu skola speciali sunisiem.Kaustit nebutu labi ir visadas metodes un komandas,
ko suni saprot loti labi.Vitaminus variet uzprasit zooveikala-iedos vislabakos,tiesi tadus kadus vajadzetu puikinam.

Tihe (2004-10-09 23:14)    1 Kaukāzieti noteikti jādresē, jo ātrāk, jo labāk, bet protams, ne ātrāk kā no 6 mēn. vecuma. Nekādā gadījumā suni nevajag sist, jo viņam var rasties naids pret saimnieku, un kad viņš būs pietiekami paaudzies, var sākt saimniekam atriebties par pāridarījumu. Man pašai ir bijusi ļoti neganta "vilcenīte", bet viņa nekad pret mani neatņirdza zobus, jo bija dresēta.

Sisite (2004-10-10 10:40)      vitaminus vajag, bet iekaustit, tik retu reizi, vel pa agru dreset vinju, kad bus 3 menesi, tad var sakt dreset!

melise (2004-10-11 10:57)      Tas ir brīnišķīgs vecums suņukam. Iedomājies to, ka viņš kaut kādu iemeslu dēļ (pēc viņa domām) ir atrauts no māmiņas. Kā tu justos viņa vietā? Parādītu savu raksturu? Uzstādītu savus spēles noteikumus? Noteikti, JĀ!! Suņa audzināšana jāsāk no pirmās dienas, kad tas tiek atnests mājās. Kaukāzietim vajadzētu būt norādītai speciālai vietai, kur tam dzīvot. Kā mājas mīlulis dzīvoklī kaukāzietis īpaši neder. Tas jutīsies labāk, ja dzīvos privātās mājas pagalmā. Nevajadzētu kucēnu siet ķēdē. Ja ir vēlme ierobežot viņu, tad pats piemērotākais ir drāšu žogs ap suņubūdu. Jau pašā sākumā jānorāda sunim, ko drīkst darīt un ko nedrīkst. Sist viņu nevajadzētu, jo tas pie laba nenovedīs. Tikai pacietīgi apmācot viņu darīt tikai to, ko jūs vēlaties lai viņš darītu. Kaukāzietis ir ļoti nopietna šķirne. Savu teritoriju viņš apsargās arī bez īpašas mācīšanas, bet bez mācīšanas viņš būs grūti kpontrolējams. Labi apmācīts suns ir katra saimnieka lepnums. Un mācīties nekad nav par vēlu. Uz suņu skolu var vest no 4-6 mēnešu vecuma. Sākumā jāapgūst pamati, pēc tam var kaut ko citu, bet tikai pēc instruktora ieteikuma. Nekad nedrīkst slavēt suni, ja tas uzbrūk cilvēkiem vai citiem dzīvniekiem bez īpaša iemesla. Un vēl, lielo šķirņu suņi nobriest lēnēm, tas nozīmē, ka kaukāzietis līdz 2 gadu vecumam būs kucēns, kuru jāaudzina.
Kas attiecas uz barību, tas es atbalstu profesionālās suņu barības, jo tās satur pietiekami daudz vitamīnu un minerālvielu, kas nepieciešamas sunim jebkurā vecumā.

dada (2004-10-11 19:50)      Pirmais, ko kucēnam iemāca komandu "Fuu", jebkādas darbības aizliegums. Var uzsist ar avīzi, vai vieglu viciņu. Bet pēc tam nedod to avīzi plosīšanai, tā ir soda rīkste. Tikai nevarēsi aizliegt šādā vecumā izstabā slapināties, to darīs līdz pusgadam, arī vēlāk, ja sajūsmā sāks dauzīties, var gadīties peļķīte. Vienkāršaki tūlīt pēc paēšanas - arā, pēc pamošanās - ārā, un kad dara to ārpusē, tad slavē un apmīļo. Vēlāk būs tik saprātīgs, ka pa lielam sāks prasīties, pēc tam arī pa mazam iemācīsies. Nu tādam kaukāzietim tomēr vieta ir ārā - suņaprāt ir interesentāk un spalvas nav istabā. Zinu pēc pieredzes - njufaunlenda jaukteņa īpašniece.

Mahmuds (2004-12-20 16:33)    2 Ar kaukaazieti tikai uz skolu prom, labaak kopaa ar spechuku dreseet, nekaa pasham kauko jaunu izdomaat...
Jo kaukaazietis ir viena no sugaam, kura ir speejiiga arii panjemt saimnieku pie shkvarnjika, lai kaa buutu audzinaac utt..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu