Vai suniem piemit vainas apzina?

Kadi viedokli, ari par citiem dzivniekiem

Kencis (2017-09-09 08:12)    1 ja, piemīt, pat tiem, kas īpaši netiek sodīti. Saliec atslēgu durvīs, izmisīgi cenšoties ar zobiem to pagriezt (vajadzētu izdoties, re, kā cilvēciņiem izdodās!), lai atslēgtu durvis un tiktu uz suņu trako kāzu saietu, bet tad, kad atnāk saimnieks un bēdīgi konstatētē faktu. tad palaidnīgais četrkājainis izrāda atvainošanos, nožēlu, pielaizīšanos, uzmundrinājumu (nav tik traki, tā ir tikai atslēga, ieliksim citu:)
Bargos apstākļos turētajiem šuneļiem vairāk izpaužas bailes.

multi (2017-09-09 08:22)    1 Bailes vai vainas apziņa nezinu, bet ja ir ko izdarījis, to saprot. Pārnākot mājās no suņa izturēšanās vien ir saprotams, ka ir kaut kas sagrauzts, nemaz nevajag redzēt sagrauzto.

IlonaB (2017-09-09 08:29)    4 Suņi daudz runā ar pozām. Poza ´bailes´ diezgan pamanāmi atšķiras no pozas ´atvaino, tā sanāca´
Kā vispār kāds cilvēks var iedomāties, ka dzīvniekiem nav niansētu jūtu

Dzhaz (2017-09-09 10:17)    1 Suņiem piemīt vainas apziņa,bet sunenēm gan ne,tām nav nekādas sirdzsapziņas!

LaskovijMerzavec (2017-09-09 10:30)      Manuprāt, lai atbildētu uz uzdoto jautājumu - būtu vispirms jāsaprot, par ko sunim būtu jājūtas vainīgam. Neredzu nevienu pierādījumu, kas apliecinātu vainas sajūtas esamību, cilvēku izpratnē,

Nedomāju, ka suns jūtas vainīgs par sagrauztām kurpēm, jo viņa uztverē tas ir priekšmets kas lieti noder zobu trenēšanai un izklaidei. Savukārt, labi saprot, ka kurpju īpašnieks būs dusmīgs un izpilda "nožēlas" rituālu, lai samazinātu saimnieka "kājas spēriena" rituāla spēku.

Kencis (2017-09-09 11:18)      9:37:
suns nav ūberkruts, taču sabiedriskās vietās vienatnē bez suņa esot esmu pamanījis, ka citi suņi,tajā skaitā lielie, krīt gar zemi un steidz izrādīt padevību pēc tam, kad mani apostījuši. Pēc smaržas suņi nosakot, cik tas otrs plēsējs liels, vecs, kāda dzimuma un kādā noskaņojumā:)

Epifanija (2017-09-09 16:34)    2 izrādās, ka te dažam labam suns ir gudrāks par saimnieku, ja sunim būtu vainas apziņa, viņš izdarīto cūcību nožēlotu un otro reizi nekad to nedarītu, bet nesanāk taču tam pretoties, it sevišķi saimnieka čības uzaicinājumam uz rotaļu, kamēr pats nav mājās ....suņiem piemīt ļoti labas spējas iepatikties un nospēlēt raini, tādēļ arī laidējus pa kreisi dēvē par dzīvniekiem, jo viņiem viss balstās uz instinktiem un iztrūkst sirdsapziņa...

CallaLily (2017-09-09 20:26)  1 1 Epifānij, sapratām, sapratām, ka laišana pa kreisi šobrīd ir tava aktuālākā sāpe, tomēr jautājums bija par suņiem. p.s. tiem, kurus krāpj , arī piemeklēti zooloģiski nosaukumi.

slieks (2017-09-09 20:29)      Mans suns nekaunas nemaz. Trenkā kaķi, stiepj laukā čības, apgrauž saulespuķes... Mēģinu stāstīt, ka nedrīkst, ka slikts suns, šim zem astes, acis tikai zib. Un ir baigā sajūsmā, ja izdevies mani izprovocēt uz bļaušanu un pakaļdzīšanos. Citādi garlaicīgi taču...Divas brilles esmu norakstījusi un divus mobīlos arī, bet vainas apziņas nekādas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu