Agresīvs suns - kā rīkoties?

Gāju ar savu suni pavadiņā no meža uz māju, pretī nāca vīrietis ar vācu aitu suni bez pavadas. Mierīgi gāju garām, svešais suns bija grāvja otrā pusē, pēkšņi metās mums virsū... krietni sakoda manu suni.

Pēc pāris dienām satieku saimnieku, viņš smejas sejā & saka - man suns bija pavadā, suņi vnk sakāvās un operācijas izdevumus Jums nemaksāšu, Jūs neko nepierādīsiet! Mans suns nevienam neuzbrūk...

Mums tas ir vienīgais mežiņs, ja atkal uzbrūk man vai bērniem....???????????

PS Mans suns pat nerej, nerunājot jau par uzbrukšanu... mājās smejamies, ka suns būs pirmais, ko nolaupīs :DDDD

art_deco (2012-05-10 09:52)      Nākamreiz saki, ka tas otrs suns tevi sakoda. Tikai sameklē kādu suni, kas tevi sakodīs, nu sakodienā līdzīgu (tur rezervē, kur tāds dzīvo) . Tev labāk sanāks tēlot upuri, nekā aizstāvi.
Ja liecinieku nav.
Ar tādiem urlām pa labam/likumam nevar. Tikai ar muhļīšanos vai ar fizisku spēku.

bru_nette (2012-05-10 10:25)      vajag tam iesniegumam klāt vetārsta izziņu, kas sunim un cik nopietni, fotogrāfijas ar sakosto suni, vēl labi būtu fotogrāfijas ar to suni, kas uzbruka, ka šis bez pavadas, bet ja bez pavadas ka nav uzpurņa, būtu labi arī liecinieki, bet nu katrā ziņā ja šitais ir klāt iesniegumam policijā, tad kaut ko šiem vajadzētu darīt, kā arī pvd uzrakstīt ziņojumu, vai suns ir potēts pret trakumsērgu vai nav, lai pārbauda, par to ir reāli sodi

MaryClaire (2012-05-10 10:33)      tādos gadījumos laikam palīdz gaļas gabaliņš ar strihnīnu - lai pierāda agresora saimnieks, ka tā bija Tava gaļa .. :D

MaryClaire (2012-05-10 10:35)      P.S. laukos neauklējas - suns ārpus teritorijas - likvidējams, katram sētā šķūnītī zem malkas grēdas stāv "obrezs", neviens nesūdzas, jo zina, ka paša suns vainīgs, ja klaiņo ...

free_jack (2012-05-10 10:42)      Ja nav strihnīns, pudelīti /stikla/ ar gaļas āmurīti sasmalcini, un gaļas bumbiņās sataisi, da izmētā pa teritoriju, a ņekuj suņus bez uzpurņa vai pavadiņas laist laukā.

edding (2012-05-10 10:59)      uzzini kur tas suns mīt un gaļā indi.Tādiem suņiem nav vietas ārpus žoga.Cik cilvēki nav sakosti,tāpat dažiem nepielec,ka suns var būt bīstamāks par ieroci.Tur gaili nospiež cilvēks ar saprātu/gan ne vienmēr/bet suns ir neaprēķināms un reti veic brīdinājuma šāvienu.

riks086 (2012-05-10 11:21)      Konkrētajā gadījumā Tev laikam būtu bijis grūti kaut ko izdarīt, jo jāizstāv bija suns, nevis pašai sevi. Nezinu, kāds Tev suns - var jau būt, ka "vācietim" viņš vienkārši nebija pretinieks. Ir jēga tomēr suni trenēt un audzināt tā, lai būtu ne tikai ģimenes mīlulis, bet arī aizstāvis.
Ja suns uzbrūk cilvēkam, mans padoms ir pilnīgi pretējs tam, kādu parasti dod masu mēdijos (nekustēties, neskatīties sunim acīs utt). Ja redzu, ka suns nepārprotami uzbrūk, nevis bēgu, bet metos pretī pats (ja uzbrukums no tuvas distances, uzbrukumu sākumā jāapstādina un tad jāuzbrūk pašam).
Nerunāju no tukša gaisa - man kā skrējējam un riteņbraucējam ar varāk nekā 30 gadu stāžu, šādas cīņas ir nācies izcīnīt bieži un pagaidām zaudējis neesmu ne reizi, tai skaitā arī pret "vācieti", kaukāzieša jaukteni, dobermani, amerikāņu buldogu, par sīkākiem krančem nemaz nerunājot. Esmu atvairījis arī vairāku suņu uzbrukumu, kas, jāteic, ir visai kritska situācija. Savu ir dabūjis dažs labs nesaprātīgais saimnieks.
Galvenais ir nebaidīties! Suns to jūt! Galu galā, cilvēks ir daudzpusīgāka "mašīna" nekā suns - kaut arī zaudē ātrumā, tomēr ir krietni pārāks prātā. Sunim ir tikai viens uzbrukuma ierocis - zobi, cilvēkam - rokas, kājas un pats galvenais, galva!
Ja Tev tiešām vajag konkrētu padomu vai vismaz minimālu apmācību (cilvēkam), raksti man pa tiešo.
Lai veicas! :)

selavi_5 (2012-05-10 11:26)      Raksti iesniegumu policijā - vienu gadījumu, otru gadījumu, trešo (par vienu un to pašu suni ar saimnieku bez pavada) un tad jau izskatīs.

izshautais_rieksts (2012-05-10 12:12)      iegādājies stobru, nēsā līdzi un bliez nost, ja kas tāds notiek. sava īpašuma aizstāvēšana. lai saimnieks tad smaida.

LorianaA (2012-05-10 12:19)    2 esmu suņu nīdēja. Noidētu to suni pa kluso un viss.

toldo (2012-05-10 12:37)      muļķības... uzbrūkot sunim ar kailām rokām, kājām un galvu ir visas šances tikt lāpītam vetklīnikā uz blakus operāciju galda... "krokodailu dandiju" esmu spēlējis ar pāris mēnešu vecu rotveileru, turklāt pēc viņa neatlaidīgiem lūgumiem un svinīgiem solījumiem "pa īstam" nekost un tadjau viņam sakodiens bij - uijuijuij...

Tora (2012-05-10 13:53)      Dabas likumi - izdzīvo spēcīgākais..:) tas tak normāli... galu galā runa par dzīvniekiem.
Suns mezhaa, bez pavadas? Jaabliezh nost. lai peec tam saimnieks pieraada, ka bija turpat blakus... :D

slieks (2012-05-10 14:11)      Nekaunīgs saimnieks. Gan jau dzīvē pieredzēs arī uz savas ādas ko līdzīgu. Briesmīgi, ka nevar mierīgi iziet pastaigāties, te pat grūti kādu padomu dot. Varbūt var ar to saimnieku tā ´´izcili pieklājīgi´´ aprunāties, pajautājot atļauju iziet pastaigāties, kad viņa suns mājās. Palūgt viņa suņa pastaigu grafiku. Varbūt sakaunēsies un nolaidīsies no augstumiem. Tu jau tikai pati zināsi, ka ņirgājies, viņš domās, ka Tu glaimo. :)

edora (2012-05-10 14:19)      Khm , atļaujiet ieteikt - iedomāties sevi tā suņa saimnieka vietā .
Tie , kam ir suns , manu domu sapratīs.
Vadlīnijas - suns nav rotaļlieta , par suni ir atbildīgs saimnieks , suņa uzvedība reizēm nav prognozējama.

riks086 (2012-05-10 16:51)      ->toldo 2012-05-10 12:37
...zināms risks, protams, ir bet nekad neesmu ļāvis piekļut sunim tik tuvu, lai tas varētu man iekost. Viņam ir tikai viena mute, man - divas rokas, divas kājas ar kurām var strādāt no visiem virsieniem (no apakšas, priekšas, sāniem, ar rokām - vēl arī no augšas, plus vēl ar rokām var tvert) , turklāt, kā jau teicu, ir galva - suni var "paķert" uz māņu kustībām.
Spēlēšanās ar draudzīgu suni, starp citu ir laba metode, lai izzinātu suņu refleksus, tipskās reakcijas utt.

edmunds (2012-05-10 21:10)      ljoti vienkaarshi - ja otra sunja saimnieks saka ka suns bijis pavadaa tad vinju var sodiit par to ka netureeja savu suni un ljaava taveejo sakost - nodariijums kljuust veel smagaaks.

piparbecinja (2012-05-10 22:17)      ņem līdzi ko garšīgu - tam kauslīgajam sunim.

piparbecinja (2012-05-10 22:19)      es rakstītu policijas priekšniekam arī par atbildēto policijā. vai tad uzpurņiem arī nav jābūt?

hefny (2012-05-10 22:55)      policujā, ja šie saka,ka nekas,jāapstrīd, jo tas iR nopietni,-sunim trauma uz mūžu!jo viņš bija-pavadā! viņš nevarēja aizst´[avēties utt...
tā iR cūcība,ka tas otrs saimnieks ņirdz/sorre, citādi te navaru pateikt!!/.
Man un manam sunim uzbruka asinskārais terjers-agresīvais. sakoda arī kaimiņsuni, uzglunēja bērniem un kaimiņiem-beidzot,kad pašim -tie bija dzērāji-ko noskādēja-tad viņu nolikvidēja.
Mans suns arī bija pavadā-piesets+ar uzpurni!
Tas bija šoks,mēģināju noņemt viņam vismaz uzpurni-kad tas suns uzbrujka, gandrīz man pie rīkles metās-suni no nokošanas glāba dzelzs kakla siksna, man saplēsa ´das jaku un mani glāba attālums -lēcienam līdz manam kaklam bija patālu,jo man bija garš bomis ar ko centos tam trāpīt,kamēr vilku nost savam uzpurni!
Tā,kā suni vest ar uzpurnu+pavadā=bštami pašam un īpaši sunim.
Lakam vajag tādu siksnu,mko var attāķēt nevis pie kakla , bet pie rokas, bet suns var pats sapīties tai siksnā/pavadā/.
Nav ko te apsmiet par šo suņa lietu!
jāsūdz tas tiesā!

janisb (2012-05-10 22:57)      post factum - iesniegums policijā
pre factum piparu gāzes baloniņš uzbrūkošajam sunim purnā - nostrādā par 200%, gadījumā ja savs sunis blakus, tad jācenšas ar gāzi trāpīt tikai uzbrucējam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu