Amerikāņu buldogs

Amerikāņu buldogs. 4 gadus jauns. Labsirdīgs, mīl visus cilvēkus.
Vakar uzbruka 9 gadus vecai meitenei, vienai no maniem ciemiņiem. Iekost neiekoda, paldies Dievam.
Neko nesaprotu- kāpēc????

vilks28 (2011-10-16 21:55)      Nu buldogs ,ir buldogs ir viens zināms , toč iemidzinātu ! Tauta ,kad jūs uzmodīsieties nemot suņus ,domājiet tak ar galvu.

Kamija (2011-10-16 23:23)      Es balsotu par to, ka meitene ar pirkstu acī iebakstīja... Saprotams, suns ir suns (turklāt cīņas suns pēc definīcijas), tomēr suns nav muļķadesa... noteikti bija iemesls un iemesli ir prognozējami ;)

Manam sunim bik sajūk un dauzīšanās karstumā citreiz iekrožas karsti mīlētā saimnieka piedurknē, mācām...

Kaimiņa labdabīgais krancis puslabradors sakoda sava mazā saimnieka tik pat mazo draugu, arī kaimiņu. SAKODA! Visbiežāk problēmas rodas suņa saimnieka attieksmes dēļ...

slieks (2011-10-17 09:14)      Šķirnei te nav nekādas nozīmes. Sunī pamodās kaut kāds instinkts - pašaizsardzības vai mednieka, kas uz to brīdi bija stiprāks par audzināšanu un inteliģenci. Lai arī cik mīļš būtu sunītis, viņš tomēr ir dzīvnieks. Draugiem arī pašu suns sakoda bērnu. Laikam jau bija kāda sunim nesaprotama un agresiju izsaucoša kustība vai skaņa.
Starp citu, mans suns atņirdza zobus, kad māsīca izvilka cigareti un uzsmēkēja. Tad nosēdās pretī un neganti rēja, ka viņa baidījās no vietas pakustēties. Bet pirms brīža abas dauzījās un sajūsminājās viena par otru.

tiritomba_a (2011-10-17 09:41)      suns dzīvoklī jebkurā gadījumā ir katastrofa. suns nav vāze - noliec kaktā un lai stāv. nav brīnums, ka suns aiz bezdarbības sāk jūgties nost. uz cilvēkiem paskataties, kas no dzīvokļa neiet laukā - paranoidāli histēriķi.

so_ (2011-10-18 13:49)      Mans ieteikums būtu šo gadījumu pārrunāt ar instruktoru, pie kura suns tika skolots. Nevis Oho.

ancite (2011-10-18 15:11)      Ko nozīmē uzbruka?Ja neiekoda, tad neuzbruka. Ja uzrūca- jādomā kāpēc...jo ja ģimenē nav bērnu,iespējams suns nezina kā ar viņiem apieties un "noliek"kā mazos...Te hierarhija jāiediba saimniekam,ka viesus aiztikt nedrīkst.
Iespējams,ka bērns provocēja suni,jo ja viņš pieradis dzīvot viens,tad viņa bļodas,vietas aizskaršana, pirkstu bāzšana mutē vai tml.. var beigties ar rūcienu vai kodienu,tāda ir jebkura suņa normāla dabīga reakcija. Bērnam jāiemācās uzvesties liela,sveša dzīvnieka klātbūtnē.
Un saimniekam,kurš nav drošs par savu suni uz viesu laiku labāk nodalīt suni citā telpā.

riks086 (2011-11-22 17:16)      -> ponytail 2011-10-16 18:17
"amerikaņu buldogu NEVAR IZMĀCĪT SITOT" - nepiekrītu; reiz vienā pamestā skolas stadionā man tāds riedams metās virsū. Pietika viena spēriena, lai suns vairs klāt nelīstu un saimniece sāktu histēriski kliegt. Domāju, ka suni izmācīju - viņam viss balstās uz konkrētiem refleksiem. Par saimnieci gan neesmu pārliecināts, vai saprata... arī jautājuma uzdevējai acīmredzami būtu jāpārdomā - turēt suni, vai nē, ja reiz netiek galā...

Nijole (2011-11-24 15:45)      Pirms izteikt savu viedokli, nebūtu slikti vismaz izlasīt kaut mazliet info par šo suni.
Nevajag jaukt visas buldogu sugas kopā. Man arī nu jau četrus gadus ir šīs sugas sunene un viņa ir lieliska aukle mazbērniem. Protams, kā jebkurš suns, aizstāv savējos no svešiem. Vienīgais mīnuss ir tas, ka spēlējoties neprot aprēķināt savu spēku un priecājoties un lēkājot, bieži var nogāzt zemē, jo ir ļoti spēcīga. Visu lieliski saprot, par sišanu nevar būt ne runa.

francis1 (2013-02-27 22:29)      mans rotvellers ar paņēma mazdēlu aiz rokas,bet neiekoda,mazais bija piegājis par tuvu,kad viņš ēda un vēl mazus bērnus viņš redz reti

mazaiss15 (2013-12-23 11:17)      .....starp citu,man te kaiminiene ar stastija,sai ari kad bija tads sugas bralis un ar bijis loti mils,bet vienu jauku reizi ari labi sakodis saimniecei roku!! Kaut kads sirmis laikam viniem reizem aizveras,bet berni nepatik daudziem suniem,ari manai jo ciemini skraida,blaustas sunim tas laikam ar nepatik....

Tinte (2013-12-27 23:17)      Paskatījos mātē googlē, kā tad izskatās tas buldogs. Užas, tādu teļu atstāt ar bērnu, pie tam vēl ar svešu! Smadzeņu nav ne suņa saimniekam, ne bērna vecākiem.
Mums te pagalmā arī tāds - saimnieks knapi var noturēt, uzpurņa nekad nav, tādiem bail pat garām iet. A te - ļauj ar bērnu spēlēties.

awars (2014-01-25 19:04)      Varbūt bērns kādā brīdī izrādīja bailes? Suņi jau to jūt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu