piparu gāze pret suņiem

Dzīvoju daudzdzīvokļu mājā. Katram otrajam ir suns. Daži savus"mīluļus" izmetuši uz ielas t.i. pie mājas. Suņi dzīvojas pa pagalmu, periodiski kādu aprejot, skrienot klāt atņirgtiem zobiem. Man ir drausmīgas bailes- fobija. Nevaru pārvarēt bailes, lai ko mēģinātu sev iestāstīt. katru reizi, tuvojoties mājai, pārdzīvoju šausmīgu satraukumu. Mēģināju runāt ar viena suņa saimnieci, ar lūgumu pasaukt suni, lai viņš man neuzbrūk. Tomēr vairāk par " viņš jau ir tādas sugas, ka rej". Esmu nolēmusi nopirkt piparu gāzes balonu un nākošreiz, kad suns atņirgtiem zobiem skries virsū-pūtīšu. Tas ir izmisums, nevis ļaunprātība. Ko citu vēl var darīt, ja aizsargāt sevi var tikai un vienīgi pats.

spriganaa      Ir grūti stāvēt miera stājā, ja ir paniskas bailes no suņiem, bet cilvex taisnība. Vislabākā aizsardzība pret suni, kurš tuvojas atņirgtiem zobiem, ir miera stāja. Jebkādu steku, asaru gāzi, vai vicināšanos jebkurš krancis uztver kā uzbrukumu un aizstāvas - uzbrūkot pirmais. Ja arī laimēsies (stipri šaubos) uzvarēt kauju, karš tikai iesāksies - suņiem ir laba atmiņa un kļūsi par staigājošu suņa ienaidnieku Nr. 1. Ja ne savādāk, vēlāk no aizmugures uzbruks, i`attapties nepaspēsi.
Acīs uzbrūkošam sunim skatīties noteikti nevajag - arī to suns uztver kā agresijas izpausmi.

Palomino      Dari, kā iesaka Freddy Krueger (2011-10-14 15:33).

VC6013      nezinu vai vajag vai nē esmu skatījusies visiem, viņi ir novērsušies pirmie un devuši ceļu, nekad nav uzbrukuši. Bet jāsaka man tā arī nav ikdiena.

kuks10      suns jūt ,ka baidies tāpēc šim pastiprināti gribās ,,parotaļāties"..?!))centies pārvarēt bailes savas..,bet tur jau gara lekcija un liela pentere..

cilvex      jā, laikam man vajazēja pievaldīt savu valodu, anna - publiski uzbraucu, publiski atvainojos. nevajadzēja apšaubīt tevis teikto. lai būtu tā, ka saki.

neaizsniedzama      Ui, kā man "patīk" šie gaudulīgie teksti "sunīts nav vainīgs" :D Suņi tāpat kā cilvēki ir dažāda rakstura un mēdz būt izcili pretīgi. Kaut arī pati skaitos suņu mīļotāja un esmu bijusi stafordšīru audzētāja, tātad pieredze ar nikniem suņiem ir un tā ir pozitīva, taču visam ir robežas! Kad braucot ar riču pa lauku ceļu no kādas mājas pļavas vidū tev virsū skrien pārītis milzīga auguma REJOŠU suņu (nedirsiet (piedošanu), ka rejoši suņi nekož!!! kārtējais stereotips), tad nekāda desiņa, bantītē mīļi savilktas lūpiņas un ūjināšana nelīdzēs! Vai nu jāmin cik spēka (kā es to parasti daru), vai jāveic kas agresīvāks. Labākā gadījumā, ja kvankšķis ir maziņš, jāsper pa purnu (dod dievs trāpīt!), tas palīdz līdzīgi kā piparu gāze, patiesībā. Otrreiz padomās, pirms mesties stilbos. Noslēdzot savus "pārdzīvojumus" diskusijas pamatā, varu teikt tikai vienu - suņi ir jāaudzina tāpat kā cilvēki. Diskusijas autorei iesaku brīdināt suņa saimnieku, ka šo lietu tā neatstās, ja nesavāks savu pūkainīti un, ja nekas nemainās, rīkoties likumīgi (žurku inde nav laba izvēle) :) Lai izdodas!

karbonaade      Es Tev varu izīrēt savu suni uz stundām, lai Tu iemācītos apieties ar tiem lopiem.
ja godīgi, es arī līdz galam nezināju, kamēr nebija jāstaigā ar manējo un jāuzmanās no svešiem suņiem.
1. Nekādu baiļu (tāpēc arī piedāvāju savu lopu - goda vārds, šitais pāri nodarīt nespēj, bet rūkt un purināt "medījumu" gan, pie tam - nolaizīs līdz nāvei, un, ja dikti vajadzēs - uzries)
2. Labs padoms, ja negribi kašķēties ar kaimiņiem, iedraudzēties ar tiem briesmoņiem. Viņi tak jūt, ka Tu baidies, tas viņiem tāds savdabīgs sports. Ja būtu gribējuši Tevi apēst, sen jau to būtu izdarījuši. Un galu galā - lētie cīsiņi uz atlaidēm nemaz tik dārgi nav.
3. Vari jau pirkt stekus un gāzes, bet... man nav nekādas pārleicības, ka tiksi ar to galā. Un ar kaimiņiem attiecības sačakarēsi pa īstam. A ko nozīmē pretīgi kaimiņi, varu iedomāties.

Moonlight_shadow      Murgs....
Cilveekam ir bail no agresiiviem dziivniekiem:) A visi iesaka vinjus veel piebarot, pastaigaaties un veel saakt patuseet ar vinju saimniekiem:D :D

Zini, savaa praksee esmu redzeejusi saizko shai sakaraa.
Atved savu suni, kas aardaas putnainu muuli un saka:"Izvakcineejiet vinju":D :D
"Pieturiet, samu miiluli" ;
"Da man bail!!!!":D:D :D
Un...
Saku, kaa ir - ja kaiminji nesaprot normaalu valodu, tad runaa ar vinjiem taadaa, kaadu saprot. Nevienam sakropljotu Tomiju nevajag.

Suudzies. Saac ar PVD, pashvaldiibas policiju....pierausies tie suudiigie kaiminji, nekur neliksies.

Bibine      ... nevarbūt nekādas runas par to, ka man būtu tagad jāsadraudzējas ar kaimiņu suni, ja man no suņiem ir bail. Tai kaimiņienei ņemot suni, bija jādomā par to, ka sēta, kurā viņa dzīvo ir koplietojumā ar pārējiem.
Ja nu kaimiņiene ir pagadījusies tāda, kurai ar dzirdi ir tāaa pašvaki, varbūt ir vērts atgādināt, ka šādiem gadījumiem ir arī likumdošana.
Ministru kabineta noteikumi Nr.Rīgā 2006.gada 4.aprīlī (prot. Nr.19 2.§)
Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai.

av2      gaazes pistole der gan pret sunniem, gan saimniekiem. Man gribas domaat, ka tiessi pret saimniekiem ! Jo suns jau nav vainiigs, ka saimnieks debiils .

Spicis      Tiešām, efektīga metode pēc cilvex : sastingt, vēl efektu var pastiprināt - aptaisīties, lai smaka ar atbaida tos četrkājainos huļigāņus. Ar kaimiņiem grūti izskaidroties sakarīgi? Var mēģināt tā mīlīgi un miermīlīgi nodemonstrēt makšķerēšanas-medību veikalā iegādāto Antidog piparu gāzes aizsarglīdzekli pret suņiem, piebilstoot, ka pēc šitāda likumīgas pielietošanas suns vair nekāds ostītājs nebūs, ar vārdiem, diemžēl... Teorētiski (atkārtoju, teorētiski), šādas gāzes pielietošana pret suņa saimnieku ir ļoti audzinošs pasākums sunim. (vismaz kārtīga tēvaiņa uzbļāviens suņa saimniekam MARŠ BŪDĀ, pēc kā saimnieks nozuda aiz privātmājas durvīm kura bija palikusi starp guļamrajona augstceltnēm, nostrādāja perfekti: kā suns ieraudzīja tēvaini aiz žoga, tā vienmēr ielīda savā suņa būdā).

garaamejoshais      LAb beidziet te apkaast meiteni... Vobshem dari taa. Sunjsu taapat vien klainjot nedriikst laist.. Mieriigi var uzzvaniit mentiem u nattieciigajiem dienestiem, lai sunju saimniekam noformee...

Piparu gaazi lai nopeerk. Vinja psihologjiski jutiisies droshaakar to gaazes balonu kjeshaa un tas vien jau buus daudz, varbuut pat aro to visas probleemas beigsies..

ja esi smuka, tad es tev vareetu ieteikt pashu labaako gaazes balonu kaadu vien civilie var iegaadaat ;D

garaamejoshais      __Anna__ (2011-10-14 18:07) viedoklis

jaam unjiki tev auksto ieroci ieteica... :D Vinji noteikti njirgaajaas par tevi.... :D
Un protams ,ka vinji suniiti atstaas mieraa, ja atbraucot u nieveerteejot situaacij uredzees, ka suniitis nav agresiivs un nevienu neapdraud

__Anna__      tas ieteikums tapa pēc pārrunām par to, kāds tad efektīvākais variants mana situācijā, jo gāzes balonu nevaru lietot tā kā varu satraumēt pati savu kolēģi kontakta laikā.

plikaaKAAJA      irgo gan gudri padomi--lai TEV izdodas:)))tādus gardumiņus dabūt/suņus aizstāvot/

art_deco      Saku, kaa ir - ja kaiminji nesaprot normaalu valodu, tad runaa ar vinjiem taadaa, kaadu saprot.
«--- Autore tak nav spējīga par sevi pastāvēt dzīvnieka priekšā, kur nu vēl cilvēku. Viņai vienīgais variants ir pie tiem suņiem pierast.

janisb      Pipargāze pret suņiem ideāls variants, tiesa baloniņu vajag pirkt kvalitatīvu (ne par 5ls) Pats lietoju tādu gāzi, ko specvienibas lieto, tikai mazākā iepakojuma. (piegāda paziņa no miltāristiem ~25ls baloniņš), tādu suns purnā saņēmis vismaz 12h nav rējējs, labi palīdz arī pret nikniem saimniekiem, kas vēlāk nāk skaidroties :D

VisuNauduMocii      divstobrene un potee nost, asti maisaa, to mezjnieciibaa iemaini uz piilju licenzi...

falko_1967      ir elektriskas ierices,ar kuraam var padziit jebkura izmera lopu,ja vien nav kurls vai trakumseergas apseests.kaadreiz,vareja nopirkt mednieku veikalos.cena ls 24,nosaukumu iisti neatceros,laikam Dazar....

Vientulaisvilks    1 Man ir uzbrucis kaukāzietis,-neko, rokā mazliet ieķēra, paspēju šo sagrāgt aiz rīkles,uzslēju gaisā uz pakaļkājām, piespedu pie žoga, skatos-betona stabs, domāju jāvelk tur un tad ar galvu pret to stabu un būs miers, bet tad atskrēja saimnieks un lūdzās lai laiž vaļā, savākšot,....bija pat kompensācija!....citreiz ar riteni braucot,-viens vilks no pagalma izskrēja un man virsū, paspēju sabremzēties, nolecu nost, riteni sev priekšā, izviku nazi un gāju vilkam virsū, domāju ka jāgriež nost, sakodīs,bet vilkam rīkli pārgriezīšu,....un ko- vilks saprata ka būs sūdi, pagriezās, asti kājstarpē un prom.....vienreiz pie riepu servisa, gaidu savu rindu, aiz žoga sāka uz mani riet vilks,...es atņirdzu savus zobus, skatījos vilkam acīs, izpletu rokas un gāju klāt pie žoga,- vilks nobijās un aizgāja aiz savas mājas!....rezumē--nevajag baidīties!!! ..tagad arī, braukājot ar velo, ir gadījumi bijuši, kārtīgs nazis kabatā,gatavībā un atņirdzu zobus un eju virsu sunīšiem--šie mūk kā no velna!!!!

Vientulaisvilks      Gadus 20 atpakaļ, gadījās ka mazā maizes veikaliņā viens stulbs vecis, manāmi iereibis, man uzrīdīja vilku, lai pārbaudot kas man ādas jakas kabatās,...paspēju suni atgrūst, aizlekt aiz durvīm un durvis ciet, tad pa durvju spraugu izpūtu visu gāzes balonu, gan sunim purnā, gan saimniekam!!!,......pēc 2 h braucu garām tai vietai, domāju velreiz veci satikt, pa purnu sadot,...neredzeju, bet maizes bodiite bija slēgta līdz nākošai dienai!!!!!!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu