ērce sunim

šodien ar suni izbraucām pastaigāt gar jūru. mazliet gājām cauri mežam. sunim `pie vēdera piesūkusies ērce. ko darīt? vai tas viņam ir bīstami un vai tas var būt bīstami man, ja ērce vēlāk notrūkst un ir kaut kur uz grīdas un es to nepamanu ? /domāju-vai tāda var būt vairs bīstama?/ kā lai noņem?

Kamija    1 Kā mans tēvs (rūdīts mednieks ar daudzu medību suņu īpašnieks) par manu pirmo oh un ah par ērci teica: "Pilsētniekiem pilsētnieku problēmas!"

Lodāju ar suni pa mežu bieži un neskatoties uz visu uzšpricēto ampulu, kas atbaida ērces & blusas (4.90 LVL) katrreiz pa ērcei atnesam mājās. Mana pieredze un viedoklis sekojošs:
1) lietoju speciālu "TICK OUT" ērču izņēmēju (nopirku vetaptiekā Elijas ielā) - labākais un ērtākais aparāts gan sev, gan sunim, lai ērci izņemtu;
2) ar encefalītu suņi neslimojot, ar Laima slimību gan mēdzot saslimt (vetārste gan teica, ka 10 gados 1 suni redzējusi), citi saka - jo šķirnīgāks pilsētas suns, jo lielāks risks esot saslimt;
3) Laimas slimība nav mēris vai leikēmija, kad Kaulainā nopļauj kā ar izkapti, bet ārstējama slimība; suns (tāpat kā cilvēks) jānovēro pēc saskares ar ērci 1-2 nedēļas, ja parādās simptomi - paaugstināta temperatūra, ēstgribas trūkums u.tml. var nodot analīzes (tāpat kā cilvēks), kurās tad arī iespējams Laima boreliozi konstatēt, jālieto antibiotikas!

PS Cilvēki un suņi ir mirstīgi! Es arī uztraucos par daudzām lietām, bet tad padomāju - nu tā pavisam droši laikam ir sēdēt mājās! un tad vēl var kāds meteorīts tai mājai uzkrist, kurā Tu sēdi!!! Galvenais - nebaidīties! Tad jau visi medību suņi būtu pagalam...

kuks10      mjā,suns nav cilvēks,bet ātros vajadzētu izsaukt no veterinārā dienesta.. skaisti ar nestuvītēm līdz autiņam ..,tad līdz Stradiņiem +policijas pavadā ar skaņas un signālugunīm..?!))

vilks28      Ņemu metāla pinceti un paņemu ērci ,no sāna ,cik iespējams tuvāk galvai un ar riņķveida kustību izvelku ,tad uz gāzes sadedzinu turot ērci pincetē un aizmirstu par to. P.S. Lielākas vieglāk,kādas 50 esmu izvilcis ne viens vēl nav nosprādzis!!!!

karbonaade      Daru tāpat kā vilks, tikai skaloju nost podā :)
manam rekords uz 10 kg - 10 ērces vienā dienā (viens izskrējiens mežā) nolasītas un 10 izrautas. Dzīvs un vesels, spriežot pēc tā, cik skaļi man te blakus krāc :D
Jā, par Laimu runā, bet tā patiešām ir ārstējama vaina.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu