Divi kaķi

Man mājās ir parasta lauku kaķenīte - bezgala mīļa un forša. Pamazām domāju par iespēju paņemt otru kaķīti, lai ir ar ko paspēlēties arī tad, kad esmu darbā. Kā saka: kopā jautrāk.

Bet nezinu, ar ko īsti rēķināties, kad mājās ienāks otrs kaķis. Jā, zinu, ka 2x lielākas izmaksas - 2x vairāk ēdiena jāpērk, 2x vairāk smiltiņas, 2x vairāk dakteru naudas.

Bet kā ir tīri sadzīviskajās lietās? Vai mince būs priecīga par šādu pavērsienu? Kā mainīsies viņas uzvedība? Vai nav tā, ka es vairs nebūšu vajadzīga - nenāks mīļoties, nemurrās pie austiņas, negaidī no darba, nemodinās no rīta augšā utt?

Man vienkārši ļoti patīk mīļoties ar kaķīti, patīk kā viņa ar mani runā un glaužas klāt utt. Vienvārdsakot, es ļoti mīlu savu kaķīti un baidos, ka otrs kaķis varētu izjaukt šo idilli. Bet no otras puses gribu savu princesi iepriecināt,lai viņai ir ar ko spēlēties un lai nav vienai jādzīvo mājās, kamēr es darbā.

Tāpēc jautājums visiem, kam ir kāda pieredze šajā lietā un kas var padalīties ar informāciju par dzīvi ar 2 kaķiem.

Jā un vēl jautājums: ar ko kaķi labāk sadzīvo - savu vai pretējo dzimumu? Jāpiebilst, ka manējā vēl jauniņa- ap 1,5 gadu.

_femme_vulgaris      Pieredze - kaķim tiešām ir liels stress, ja viņa teritorijā ienāk konkurents, un, jo ilgāk "valdījis" viens, jo stress lielāks. Mēs pieņēmām 4 gadu vecu kaķeni, kad mājās jau bija apm. tāda paša vecuma, abas sterilizētas. Rezultāts traģisks. Pirmkārt nesatika, gāja garām šņākdamas, jaunā diezgan agresīvi sāka iekarot savu vietu, rezultātā mūsējai piemetās viena kaite pēc otras, līdz beigās, pēc dakteru teiktā, viņas organisms vienkārši sabruka, nācās iemidzināt, lai izbeigtu viņas mocības. Ārsti teica, ka no stresa.
Varbūt netipisks gadījums, bet reāls.

mbalss25  1   Man maajaa ir suns ! Gribaas panemt maajaa kuci , lai nestaigaa draasties apkaart!
Bet ja taisies nemt otru kaki nem drosi ! Pieradiis pirmaa dienaa viens pie otra! zinu peec pieredzes laukos !

undine      Man arī ir divas kaķenītes, otru pieņēmām pēc gada, abas sterilizētas, vecākā izmācija mazo visās kaķu gudrībās, tagad mājās ir divas astes pie bļodiņas un daudz jautru brīžu, kad abas spēlējas, dažu reizi arī plūcas, bet tas viss pieder pie lietas:)

slieks      Man ir bijuši 2 runčuki. Savā starpā jautrojās uz nebēdu un visu darīja viens otram pakaļ. Ja viens sēdēja uz palodzes, tad otrs simetriski pretī. Ja viens ielēca klēpī, tad tīlīt otrs arī. Tas, kurš bija ienācis mājā pirmais, vienmēr nedaudz dominēja un otrs piemērojās. Nekāda vaina.

zimzum      Mosh vīrieti labāk?!
Kaķis esošais var sāk protestēt, kā rezultātā būsi nelaimīga!

walmets      Ja šaubies, neņem!

karbonaade      Mana vecā kaķene jauno pieņēma par savu meitu. Bija vērts skatīties, kā sīkā iet nedrbos, un vecā šo audzina :D Raksturos viņas bija ļoti atšķirīgas, bet pēc kādas nedēļas viss jau notika. Sākums viegls gan nebija, pacīnījās meitenes par vietu zem saules. Vecā bija šausmīgi pareiza un atturīga, sīkā bija pilnīgs viņas pretstats - visvairāk kaifoja, kad noguldīja uz muguras un kārtīgi izkasīja vēderu (vecā neļāva pat krūtis pabužināt). Tas bija vecajos labajos laikos, kad sterilizācija vēl nebija modē.

Teiktu tā: ja pašreizējais kaķis nav baigais kretīns, tad viss notiks :)

didi1      kaķi mēdz otru uzskatīt par konkurentu, sacensties par guļvietu, ēdiena bļodiņu, saimnieka mīlestību. vismaz tādas ir abas manas kaķenes- māte un meita. par rotaļāšanos kopā nav pat runa..savulaik mazo gan paturējām tieši tāpēc. šobrīd viņas dzīvo šķirti un mazā ir stipri mainījusies- uz labo pusi (spēlējas, lien klēpī). dažreiz viņas satiekās uz pāris dienām, vecā šņāc un rūc kā suns, bet kopā no vienas bļodas ēd. nezinu gan ko Tev ieteikt, neko labu neprognozēju...vēl jau ar sterilizāciju arī raksturs mainās.

Andromeda1984      Mana Mīce pret jaupienācēju - apm.7 mēnešu vecu runci, paņemtu no ielas - bija dikti neapmierināta. Pēc pāris nedēļām sarada, pieņēma šo par savu dzīvo spēļmantiņu, sāka skriet pakaļ utt. Bet tad runcis izdomāja, ka kaķu hierarhijā grib ieņemt pirmo vietu, galu galā šī arī palika zaudētājos - runcis viņu ik pa laikam patramda, kādu laiku pat pie manis klāt nelaida. Šobrīd izskatās, ka Mīce tā īsti nav apmierināta ar to ka te viens melns mošķis parādījies, kurš tagad diktē savus noteikumus... Ja runcis būtu mazāks, kaķēna vecumā, tad iespējams, ka būtu vieglāk. Abi sterilizēti. 2012-11-27

Bikini      Draugiem bija kaķenīte pieaugusi, paņēma mājās runci no ielas, nu jau gadi 2 riņķi, bet kaķene joprojām nesadzīvo ar viņu ;(. Tad nu viņa ir saimniece pa iekšu, āra tik pat kā neiet, bet runcis pa āru vien dzīvojās, ar suni gan abiem ir neitrālas attiecības. 2013-10-08

Gucis1955O      Man arī ir 2 kaķi. Viens gadu vecs paņemts no patversmes, otrs pavasarī dārza mājiņā atrasts- maza kaķenīte.Runčuks mazo aprūpēja un abi ir kā viens vesels! Miera gan mājās nav, viena jautrība. Patversmes puisītis ir ļoti pateicīgs-laiza kājas un rokas.... 2013-10-14

Caique      Kakiem ir dazhadi temperamenti ka cilvekiem.. citiem pat ljoti nepiecieshams sabiedroto.. bet dziive ar diviem kakiem buus vel ineresantaaka gan kakjiem gan saimniecei.. Galvenais lai divi pilnvertiigi runchi nebuutu kopaa, tad gan buus karsh. Sakumaa jaapavero kameer pueslipeesies viens otram.. 2013-11-29

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu