Kā atradināt no ķeršanās/kampšanas kājās?

Pekiniešu sugas kucēns [6 mēneši].Nelabs niķis ķerties kājās,štrunts ja bikses, bet kad pliki stilbi jušana nav patīkama.Cik zinu mazo sugu suņiem ir tāds netikums. Varbūt ir kādi vienkārši padomi??

Auguste  2   Ivans_neBargais (2010-12-14 12:42) viedoklis
Pa purnu, vārda vis tiešākajā nozīmē, vēlams ne ar kāju :) Un tā katru reizi, VIENMER, bez izņēmumiem

neatkarīgi no suņa šķirnes un izmēriem viņiem jāmāca ko drīkst un ko nē. un, lai tam būtu rezultāts, jāievēro konsekvence. es par uzšāvienu ar salocītu avīzi (un nav svarīgi pa kuru vietu :) galvenais lai viņš sajūt - darīsi šito, būs `pa purnu` :)

malisha2      laikam pārpratu! :)))))! ja ķeras ar zobiem kājās, tad laikam grib lai viņam pievērstu uzmanību! :)

so_      Suņi tā spēlējas. Mēgini aizstāt savas bikses ar auklā iesietu mīksto mantiņu - velc, ņem nost itkā, tad dažreiz ļauj viņam uzvarēt šajā vilkšanās spēlē. Sunim vajag! spēlēties. Un suns negrib būt viens! Vajag otru suni!

Alejandra      Ak, šausmas! Jūs cilvēki esat totālas varmākas!!!.. Jūs kurā gadsimtā dzīvojat??? Kāpēc ir jāsit dzīvnieku/ kā vispār kādu var sist???????!!!!!! Un jūs skaitaties dzīvnieku mīļi??????!!!!!! Ar tadām metodēm jūs dzīvnieku padarat par mazu, trīcošu un mūžam pārbijušos suni ar zemu pašvērtējumu.. vājprāts!!!!
Šim pasākumam ir ļoti veselīga un vienkārša metode.. derēs tieši arī mazajam sunītim (manējais ļoti ātri iemācījās atradināties - un izskatās laimīgs:D, draudzenei tāpat).. Metode, ik reiz, kad sunīts lec virsū, tad jāsakrusto rokas uz krūtīm, jāpagriežas no tā pa 180`, jāskatās tālumā ar aukstu skatienu, nedrīkst sunītim pievērst uzmanību - jāsastingst! nekurā brīdī suns nedrīkst nojaust, ka tam tiek pievērsta uzmanība.. No sākuma suns būs ļoti aktīvs un centīsies visādus veidus izdomāt kā pievērst uzmanību, bet ik reizi, kad viņš skrien sejas pusē, tad atkal ar strauju kustību jāpagriežas pa 180` no suņa. Tad, kad viņš ir nomierinājies un viņam apnīk, un viņš aizčāpo prom, tad aizej un viņu samīļo.. var arī iedot kādu kārumu.. Kad nākošajā reizē viņš atkal ķeras kājās, tad atkal to pašu.. Morāle: viņš vnk sapratīs, ka tadā veidā uzmanību viņš nekādīgi nesaņems (un šeit parādās tas, ka vienmēr ir jābūt konsekventiem!!!)..un viņš vnk pats aizmirsīs šādu niķi! easy un efektīvi, turklāt pašam nervi nav jābendē, nav jāsit - laimīgs gan suns, gan saimnieks! :)
Disciplīna NAV vardarbība!!!!!!!!!!!

Alejandra      Ā, aizmirsu.. Tā ir jādara visiem ģimenes locekļiem, nedrīkst būt tā, ka viens pieļauj, ka lec kājās un otrs nepieļauj -viņš vnk tad nesapratīs, kas viņam īsti ir jādara.. jāiesaistās ir visiem..
Mīlēsim dzīvniekus vistiešākajā šā vārda nozīmē!!!!!!;)

cilveex    1 "Jūs kurā gadsimtā dzīvojat???"
Šobrīd divdesmit pirmajā. Divdesmitais izcelās ar to, ka viņā notika vel līdz sim neredzēta vardarbība un upuru skaits, kuram neviens gadsimts nevar tuvoties.
Tu tici, ka divdesmit pirmais būs labāks? Pagaidām par to nekas neliecina. Pagaidīsim sev atvēlēto šeit būšanas laiku, tad redzēsim ko šis gadsimts rādīs par cilvēkiem.

Auguste    1 Alejandra,
esat painteresējusies kā notiek kucēnu audzināšana viņu dabīgajā vidē? Kad kucēns dara to, kas viņa ģimenē (barā) nav atļauts māte (pēc hierarhijas augstāks bara dalībnieks/saimnieks) iekož/paņem aiz skausta un sapurina. Intensitāte - atkarībā no pārkāpuma.

PS. jūsu metode nav pieļaujama situācijā, kad SUNS IR VARDARBĪGS. jO spēles, kad suns ķer ar zobiem stilbos NAV PIEĻAUJAMAS.. Nedrīkst gaidīt, kad sunim (pēc jūsu metodes - APNIKS kost cilvēkam.. Sunim ir jāsaprot, ka tas NAV PIEĻAUJAMS. Suns, kurš kaut vai spēlējoties kož, IR JĀAPSTĀDINA. UZREIZ. Un viņam jāapjēdz, ka šī uzvedība nav laba. ļoti efektīvi - uzreiz pie neadekvātās uzvedības - bargs `fu!" un ja tam neseko uzvedības pārtraukšana, - uzšāviens ar salocītu avīzi.
PPS. un no šādām spēlēm ar zobiem, jāatradina arī šķietami nekaitīgo, mazo šķirņu suņi. Jo, ok, pieaugušajam viņa zobi nav reāli bīstami, bet tfu tfu tfu, ja viņš sāk "spēlēties" ar mazu bērnu.

HaiZivs1956    1 Sunīši ,būdami vēl pa visam maziņi,ar savām it kā kucēnu spēlītēm cenšas noteikt savu vietu , šajā gadījumā , ģimenē. Ar mazajiem ir vienkāršāk ,var arī vairāk palutināt,lielos ja ir iespēja ,labāk mācīt suņuskolā .Pēc pieredzes zinu...bez instruktora nebūtu tāda rezultāta!

garaamejoshais  2   es panjeemu aptuveni 4 vai 5 vai meeneshu vecu kakjiiti savu laik kuram arii bija nikji klupt kaajaas un kaadreiz arii diezgan labi saskraapeeja... iisteniibaa izaarsteet var uzreiz uzshaujot peitiekami stipri lai buutu maaciiba, bet ar apdomu lai dziivniecinjam nenodariitu miesas bojaajumus

Rozite1977      ja suns jokojoties kampj kaajaas, tas nenoziimee, ka vinjsh kodiis pa iistam, tieshi otraadi- ja ar sodiem neaizraujas, suns miil visu pasauli :))

Alejandra      Auguste, ja Jūsu bērni izdara pateišām kaut ko sliktu, tad jūs tos arī sitat/perat/uzšaujat???Un Jums liekas, ka viņi savādāk neko nevar iemācīties??!!Jo dzīvnieku ir vieglāk iemācīt nekā bērnu.. (saku no savas pieredzes.. gan ar bērniem, gan ar suņiem.. Cik ilgs laiks aizet, lai pieradinātu suni nokārtoties pareizā vietā? Un cik ilgs laiks paiet bērnam podiņmācībā?!)
P.S. Ja pamanījāt, tad atzīmēju to kā personīgo pieredzi, nevis viedokli.. :)
piedod, ja man ir iespēja to izdarīt nevienam nekaitējot, tad 100x labāk izmantošu šo variantu, nekā skraidīšu un tik zvetēšu..
un vispār.. esmu 100% pārliecināta, ka neiet runa par to, ka suns kož kājās.. viņš noteikti vai nu spēlējas vai cenšas pievērst uzmanību - paspēlēties..
ja suns speciāli kostu kājās, tad būtu kodumu vietas.. (jo suns ir spēcīgs) turklāt tāpēc būtu jādomā par to vai šim sunim viss ir kārtībā ar nervu sistēmu un attiecīgi jārīkojas..

Alejandra      Auguste... aizmirsu par dzīvniekiem.. visu dzīvnieku mātes nav vienādas - dzīvnieku nav roboti.. katrs dzīvnieks (arī savas sugas ietvaros) ir atšķirīgs.. un katru sugas brāli, viņa mamma ir audzinājusi atšķirīgi.. jebkurš vairāku dzīvnieku īpašnieks pateiks, ka viņa draudziņi nav identiski.

baibinaraibina      Nosmērē kājas ar sinepēm...

ziemasmeita      lett! superīgs padoms, galvenais - 100% darbosies! :D
pašai ir pieredze ar niknākiem suņiem, tāpēc nebūšu padomdevēja šai jautājumā. pāris draudzenēm bijuši pekinieši, cik zinu, esot diezgan kašķīgas dabas. atliek novēlēt mīlēt mazo nejaucēnu un iemācīt vismaz savējiem tomēr nekost ;) kaut gan, ko tāda skaistuļa dēļ nepacietīsi... :)
2011-03-11

voshelis      nopērc gumijas "kuci" ! :)) 2011-03-11

Daigs      Maziņš taču..pāries.Manējā darīja tāpat, līdz gadam gandrīz..:)) 2013-12-06

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu