Kā drīkst turēt suni!!!

Uzdevu jautājumu,ko darīt suns gaudo! Šausmas! vieni pārmetumi! Suns ķēdē,suni vajag voljērā! gribas tiešām pajautāt šiem gudrīšiem! vai vispār,viņi zin,kas ir suns?! Dzīvokļos suņus tur caurām dienām,izrauj līdz kādam laukumam lietas nokārtot un atkal dzīvoklī! par voljēru! vai zināt,ka suns rej un lēkā? ja viņš ir gana masīvs,tad pakaļkāju saite ir saplēstas,sastieptas! daudz suņus redzēts,izlaiž no voljēra lai paskrien,bet viņš klibo un ir stīvs! Par ķēdēm! jā,visām mājām laukos sētas neapvilkt,maki plāni un sētas ne tās mazās,bet ķēdes ir gana garas(piemēram man) pat ir stieple un ritenīts,kas nedara skaņu,lai nebojātu sunim psihi! Laist vaļā?...ja tuvu ceļš uz meža zvēri un tātad mednieki....vai maz dzīvnieki ir sabraukti un mētājas ceļmalās? vai mazums nošauti jo atrodas ne pie mājas,bet kādā tālākā pļavā? Nevajag dot padomus ja NEKO NESAPROTAT!. Pat dzīvnieku patversmēs,kur itkā! rūpējas par dzīvniekiem,suņi metru lielās būdelēs,metru garās ķēdēs! Ko tad klusējat?! es palūdzu....domāju,ka ir kāds kas var dot reālu padomu,bet te rej vairāk,kā suņu bars lauku sētā!.

wolands (2010-10-06 09:55)      1. Ņem kucīti (apkārt neblandīsies)
2. Obligāti sterilizē (vēlams pēc pirmajiem kucēniem)
3. Obligāti ved uz mācībām, līdz klausa uz vārda (vienam sunim vajadzēs mēnesi, citam gadu un regulāru iekaustīšanu, lai atceras, kurš galvenais)
4. Ņem vērā, ka vismaz 1-2h dienā jāpavada ar suni (ja dzīvoklī, ja mājā - var arī mazāk)

Pēc visa augstāk minētā nevajadzētu problēmām būt ne ar uzvedību ne ar kaimiņiem.

riks (2010-10-06 17:02)      aiz 1 pakaļkājas nedrīkst!

Acaalija (2010-11-28 15:15)      Es atvedu no laukiem savu mantojumu- taksīti...nu nekādu probleemu dziivoklī,ar kaķi ir kā divi brālīši...pat kaimiņi nezināja ka man ir suns...riešnas nav,zin savu vietiņu.jau dziivo 4 gadus.

lett (2011-05-26 09:57)      Nekā nesapratu, kur jautājums?!? Kaut kāds uzrējiens tautai, kaut kāda sāpe!!!
Kā turēt suni un kā to pareizi kopt, dresēt ir atkarīgs no šķirnes un nevar būt viennozīmīgu atbilžu! Šķirnei, kuras nav specifiska, kurām nepieciešāmas garas pastaigas un uizskriešanās (kā piemēram kurti, vēja suņi) pilnīgi pietiek ar pilsētas dzīvokli un 2x dienā vismaz 1h pastaigu ar izskriešanos! Nav ko turēt suni, ja dzīvo pilsētas centrā! Tad jādomā par kādu mazu šķirni.
Arī dresūra ir obligāts pasāciens jebkurai šķirnei..., tas krietni samazinās problēmas!
Ja tur laukos, tad arī vajadzīga dresūra un jāiemāca suni neskriet uz ceļa un neblandīties pa mežu...
Ja grib iegādāties suni un domā, ka tur nav jāiegulda milzu darbs un pacietība, tad labāk gan turies no suņa šāviena attālumā! Tad suns nav domāts Tev!

_BaiBa_ (2011-07-29 23:33)      ohhh, loollita, pirmkārt, ir jāsaprot, ka ir suņu šķirnes, kuras VISPĀR nevar turēt pie ķedes, jo tas, zinot sugas īpatnības pilnīgi un galīgi sabojās suni. Man pašai ir dobis, un zinot to, kāda raksturā suns tas ir kā arī to, ka kinologi vienmēr bļauj, ka šī suga nav pie ķēdes laikama..pilnīgi piekrītu...nav svarīgi mājā vai dzīvoklī, jo dobis viemēr tev seko kā bēbis pa pēdām, kur tu, tur viņš. Suns, kurš vienmēr grib būt tev blakus, un ja varētu arī zem ādas tev ielīstu. NU NEVAR DOBERMANI LIKT PIE ĶĒDES!!!!!! godīgi sakot, tos, kuri to mēģina, izšau vajadzētu, un normāli audzētāju konstatējot, ka tu viņu atvasi esi pie ķēdes peilikusi... tev viņu vienkārši noņems....nav starpības cik naudas tu par viņu samaksāji!

padomā pati, no otras puses, vai tu savu dzīvi gribētu uz ķēdes, vlojerā pavadīt?..patverseme..savādāk....tā ir suņa pagaidu mājas vieta...viņi nevar atļauties viesiem dzīvniekime nodrošināt normālus dzīves apstākļus..bet ja tu esi panēmusi dzīvnieku....tu vari!!!!...ķēde? pēdējā vieta, kur gribētu pati pavadīt savu dzīvi! "Dari citam to, ko gribi saņemt pati!" un tas attiecas arī uz dzīvniekiem, jo nekas cits šai pasaulē tev nesniegst tik tīru un nevainīgu mīlestību kā dzīvnieks!

Lapsis895 (2011-09-06 20:58)      Vispirms jau suni izveeloties ir saimniekam jaapzinaas, ko grib no sunja un kadus apstakljus dzivniekam pats saimnieks var piedaavaat. Izveeloties kuceeniem saimniekus,mana prasiiba ir taada, ka darba sunjiem ir jaastraadaa, ja saimnieki to nevar nodrosjinaat,naakas atteikt.:((
Esmu "austrumnieku" audzeetaaja,straadaaju ar suni ikdienaa, pati to arii apmaacu. Neesmu profesionaalis, tacju kaut ko varu ieteikt.

Lapsis895 (2011-09-06 21:02)      Suns gaudo,jo tam ir garlaiciigi!Vinjs sauc savus sugasbraljus!T.v. megjina sazinaaties ar tiem!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu